Иван Гешев е внесъл в деловодството на парламента документи в

...
Иван Гешев е внесъл в деловодството на парламента документи в
Коментари Харесай

Иван Гешев доказа ОПГ „Барселонагейт“: Бейзат Яхя изнесъл 300 млн. в Турция, купил къща на „Мис Бикини“ в Истанбул

Иван Гешев е внесъл в деловодството на Народното събрание документи в поддръжка на настояването на имунитета на Бойко Борисов. В тях се разкриват няколко плашещи обстоятелството:

1. Бойко Борисов като министър председател е обезпечил парите за къщата в Барселона, само че не е разполагал с такива приходи. Поне публични.

2. Той е имал интимна връзка с Борислава Йовчева и е бащата на детето на Йовчева – 11-годишната Ема, аферата Narod.bg в детайли осветли.

3. Парите – над 5 милиона евро, са минали през компанията „ Тера Тур Сървисиз “ на Валентин Златев.

4. От доказателствата на прокуратурата излиза, че Борисов е управлявал ОПГ за пране на пари, в което са още Чаушев, Златев и Бейзад Яхя, авторитетният депесар със солидна тежест в ГЕРБ.

5. От документите излиза, че Яхя изнесъл 300 млн. лева в Турция и купил в Истанбул нова къща на „ Мис Бикини “.

Според сътрудниците от Bird.bg данните в конфискувани документи и устройства при претършуване в дома на банкера Асен Найденов водят към абсурда „ Барселонагейт и персонално към Бойко Борисов. Той е разпознат от прокуратурата като автентичен източник на 2,9 млн. евро, с които е купена къща в Барселона. Отделно са парите за магазина на пъпа на Барселона и за чисто новия джип порше на еротичната моделка Борислава Йовчева.

Според Bird.bg банкерът Асен Найденов има присъединяване в десетки компании свързани с Валентин Златев, само че също и с някогашната спътница на Борисов – Цветанка Карагьозова, която през днешния ден се показва като Цветелина Бориславова.

Според проверяващите точно той е оперирал със сметките и прехвърлянията на сумите. Найденов е роден в Русия и е състудент със Златев и Чаушев в института МГИМО, апетитен за люпилня на съветски шпиони и сътрудници за въздействие.

Реклама

БАЩАТА

Прокуратурата сочи изрично и без увъртания, че Борисов е татко на детето на Борислава Йовчева, с която имал интимна връзка. Събрани са доказателства, написа наблюдаващият прокурор, че Борисов отхвърля тази връзка, с цел да не бъде махленски в корупционни дейности, защото не е разполагал с такава сума и няма по какъв начин да изясни нейния генезис.

БЕЙЗАТ ЯХЯ

„ Горският на Бойко “ Бейзат Яхя изнесъл 300 млн. лева в Турция, купил апартамент на Йовчева в Истанбул.

Ролята на Александър Чаушев (привиден притежател на къщата в Барселона) и на Валентин Златев е изяснявана и преди, само че включването в групата на Бейзад Яхя е оригиналност. Изпратено е искане за правна помощ до Турция, с цел да се открият сметките, парцелите и прекосяването през граница на Борислава Йовчева и Бейзад Яхя.

Според проверяващите Яхя, татко на депутата от ГЕРБ Илтер Бейзатов, изнесъл в Турция 300 млн. лева и купил първокласно жилище, в което се пренесла Йовчева откакто напуснала Барселона с детето си. Част от тези средства били подадени в Ziraat Bank.

Тази информация е в унисон с данните от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ за честите и къси влизания на Борислава Йовчева на българска територия, които изнесохме преди дни в следващото ни следствие на „ Барселонагейт.

Прокуратурата е образувала дело за ОПГ, работила от октомври 2012 до декември 2015 с незаконна цел пране на пари по член 253 ал 1. от Наказателен кодекс. Не е ясно от какъв брой члена се състои групата, само че от документите може да се заключи, че причастност имат Бойко Борисов, Александър Чаушев (номиналният притежател на къщата в Барселона), Валентин Златев (близък другар на Борисов), Асен Найденов (банкерът на Златев) и Бейзад Яхя (близък до Борисов и шеф на ловно стопанство Паламара).

Не е ясно дали ще бъде притеглен индустриалецът Йордан Христов, последният брачен партньор на Борислава, която е разпозната в документите като Христова, с моминско име Йовчева. Малко евентуално е някогашната “Мис Бикини ” също да се снабди с обвиняване за пране на пари.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР