Ива Митева беше избрана за председател на 46-тото Народно събрание

...
Ива Митева беше избрана за председател на 46-тото Народно събрание
Коментари Харесай

Избраха Ива Митева за председател на 46-тото Народно събрание

Ива Митева беше определена за ръководител на 46-тото Народно заседание след гласоподаване в пленарна зала от народните представители. Тя беше подкрепена със 137 гласа, един гласоподава " срещу ", 99 се въздържаха.

Ива Митева беше препоръчана за поста от най-голямата парламентарно показана партия - " ИТН ". Нейната кандидатура разгласи Тошко Йорданов.

Ива Митева е правист с дълготраен опит, тя беше ръководител и на предходното 45-то Народно събрание.



Председателят на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова предложи Кристиян Вигенин за ръководител на Народното събрание. Предложения от останалите парламентарно показани партии за ръководител на Народното събрание нямаше.

Преди да бъде гласувано предлагането за Кристиян Вигенин, последва изявление от депутата Георги Кадиев от " Българска социалистическа партия за България " за неговия негативен избор, който той изясни с неналичието на диалози сред " ИТН " и останалите партии. По думите на Кадиев, Има Такъв Народ са спечелилите на тези избори и те би трябвало да поемат самодейността.

Причината нашата парламентарна група да не поддържа Ива Митева е тъй като няма диалози. И това ще е повода да не подкрепим и препоръчано от вас държавно управление, добави той.



Сн. Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР