Италия запорира хуманитарен кораб, блокиран край бреговете на остров Лампедуза

...
Италия запорира хуманитарен кораб, блокиран край бреговете на остров Лампедуза
Коментари Харесай

Италия отново спря хуманитарен кораб с мигранти

Италия запорира филантропичен транспортен съд, блокиран край крайбрежията на остров Лампедуза с 48 мигранти на борда.
" Финансовата армия действа по запорирането на кораба " Маре Йонио " и по тази причина го ескортира до пристанището на Лампедуза ", разгласи италианското министерство на вътешните работи. В идните часове ще бъдат разпитани членове на екипажа на кораба.
След седмица блокирани на транспортен съд: Италия одобри африканските мигранти Местната прокуратура стартира следствие против италианския вътрешен министър, който отхвърляше да одобри мигрантите
" Маре Йонио " плава под италиански байрак и е нает от група леви и крайнолеви организации, с цел да взе участие в филантропични интервенции. Той бе блокиран с 48 мигранти на борда край крайбрежията на Лампедуза, откакто през вчерашния ден избави мигрантите от бедстваща лодка край крайбрежията на Либия.

Италианските управляващи му не разрешиха да дебаркира.

Днес сутринта обаче корабът се позициионира покрай острова макар нареждането на управляващите да остане на разстояние. Това се наложи поради неприятното време. Доближаването разреши на мъж на 25 години, болен от пневмония на борда на кораба, да бъде евакуиран към медицинския център на острова.
Матео Салвини заплаши със съд избавителен транспортен съд на мигранти Той отхвърли достъп до пристанищата на Италия за мигранти преди седмица
През деня италианският вътрешен министър Матео Салвини изиска ареста на екипажа на кораба. Той напомни, че в този момент в Италия има държавно управление, което пази границите и кара другите да почитат законите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР