Италия си спомни за жертвите на пандемията от Ковид-19, предаде

...
Италия си спомни за жертвите на пандемията от Ковид-19, предаде
Коментари Харесай

Италия си спомни за жертвите на пандемията от COVID-19

Италия си спомни за жертвите на пандемията от Ковид-19, съобщи АНСА. Това стана във вчерашния ден, разгласен от управляващите за Национален ден в памет на жертвите на коронавирусната пандемия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32573
Годишнината бе маркирана в северния град Бергамо, един от най-тежко засегнатите от пандемията. На церемонията там участваха кметът на града Джорджо Гори, министърът на защитата Гуидо Крозето и министърът на опазването на здравето Орацио Скилачи. В памет на жертвите в Бергамо бе открита и Гора на паметта.

Националният ден за жертвите на коронавирусната пандемия се пада на 18 март, тъй като преди три години на тази дата се появиха фрагментите на колона от военни камиони, пренасящи ковчези на умрелите от Ковид-19 от Бергамо към инсинератори в близките обитаеми места.

" Преди три години се случи нещо извънредно. Един изцяло чужд вирус ни хвана неподготвени ", съобщи кметът на града, само че изрази вяра, че хората и управляващите са си взели поука от случилото се.

В памет на жертвите имаше и молитва, в която участваха представители на другите религиозни общности в града.

По мотив Деня за жертвите на коронавирусната пандемия италианският министър председател Джорджа Мелони напомни, че Италия е платила висока цена, само че ще победи това предизвикателство.  

" Пътят пред превъзмогване на всички отрицателни последствия от пандемичната рецесия, от здравна, обществена и икономическа позиция, към момента не е изминат, само че е начертан и Италия ще победи и в това предизвикателство ", съобщи Мелони. Тя обрисува случилото се преди три години като един от най-трудните интервали в историята на страната.

" Преди три години коронавирусът влезе в нашия живот и го раздруса, само че италианският народ не се остави да бъде грохнал и откри силата да реагира ", съобщи Мелони. Тя изрази благодарност на здравните служащи и на служащите от службите, осигуряващи съществени и основни услуги, които не са прекъснали работа в разгара на пандемията.

Италианският президент Серджо Матарела пък изрази благодарност към всички, които са се борили против Ковид-19.

В Италия жертвите на Ковид-19 за три години са 188 750. Случаите на болест са 25 561 295, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР