Италия ще спре военната си помощ за Украйна веднага щом

...
Италия ще спре военната си помощ за Украйна веднага щом
Коментари Харесай

Италия спира да изпраща оръжия на Украйна при мирни преговори


Италия ще спре военната си помощ за Украйна незабавно щом стартират мирните договаряния. Това съобщи италианският министър на защитата Гуидо Крозето, представен от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8561
" Рано или късно военната помощ би трябвало да завърши. И ще завърши, когато стартират мирните договаряния ", цитира думите му организация АНСА.

" Нито една от страните не желае договаряния. Нуждаем се от авторитетна фигура, способна да води договаряния. Надявам се, че Европейският съюз ще може да играе ролята на медиатор ", уточни още той.

През март Народното събрание на Италия одобри резолюция за помощ, в това число военна, за Украйна. Правителството показа лист с оръжия, които да бъдат доставени на страната. Този лист обаче представлява класифицирана информация.

На 1 декември италианското държавно управление удължи военната помощ за Украйна и през цялата 2023 година Въпреки че работата по новия пакет към момента не е почнала, се допуска, че описът с оръжия още веднъж ще бъде конфиденциален.

Рим в никакъв случай не е разкривал детайлности за оръжията, които е изпратил на Киев след съветската инвазия. Според италиански и украинските медии обаче предходните доставки са включвали ракетни системи за неведнъж изстрелване (MLRS), гаубици Pzh2000 и бронирани транспортни средства.

През октомври генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани Италия да усили доставките на военно съоръжение за Украйна, защото Киев има потребност от тях.

В редица европейски страни обаче беше издигнат въпросът, че безкрайната военна помощ за Украйна понижава отбранителната дарба на самите европейски членки на НАТО. Изпращайки оръжията си на Украйна, европейските страни разоръжават личните си армии и няма какво да размени доставеното оръжие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР