Италия ще признава гласуването на изборите на 4 април 2021

...
Италия ще признава гласуването на изборите на 4 април 2021
Коментари Харесай

Италия ще признава гласуването на 4 април за уважителна причина за придвижване

Италия ще признава гласуването на изборите на 4 април 2021 година като уважителна причина за българските жители в страната да се придвижват до изборните секции в изискванията на ограничаващи ограничения против ковид.

По информация на посолството ни в Рим българските жители следва да попълнят декларация за напредване, в която да посочат, че придвижването е обусловено от „ Други разрешени аргументи “ и по-конкретно: „ Ситуация на нужда – гласоподаване за Народно заседание на Република България – 4 април 2021г. “. Образец на попълнена декларация на италиански език е оповестена на уеб страницата на посолството ни в Рим, както и на централния уебсайт на Министерство на външните работи в секция „ Избори “ – „ Съобщения “:

Припомняме, че по време на Великденските празници на 3, 4 и 5 април 2021 година на територията на Италия ще важат най-строги ограничаващи ограничения (т.нар. алена зона), които включват възбрана за придвижване на открито без уважителна причина, както и вечерен час в интервала 22:00-5:00 ч.

На територията на Италия са формирани 22 изборни секции за изборите за Народно заседание на 4 април 2021 година Тяхното местонахождение и адреси могат да бъдат видени тук:

Мисията ни в Рим обръща внимание и, че изборите на територията на Италия ще бъдат извършени при съблюдаване на съответните противоепидемични ограничения за сигурност. Те включват обезпечаване на нужното разстояние сред участниците в изборния развой, недопускане на скупчване на доста хора на едно място, носене на защитни маски и регулярна стерилизация на ръцете. Сънародниците ни в Италия наложително би трябвало да носят персонални защитни средства (маски за лице). Всяка изборна секция ще съблюдава и възможните спомагателни условия на съответната община, в която се намира.

На територията на Малта също важат редица ограничения за ограничение на разпространяването на Ковид - 19, само че в страната няма въведен вечерен час, нито обвързване за попълване и показване на декларация за напредване. В двете изборни секции, формирани в Малта в градовете Буджиба и Сейнт Джулианс, ще важат сходни ограничения за здравна сигурност с тези в Италия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР