Италия ще похарчи 3 млрд. eвро за намаляване на сметките

...
Италия ще похарчи 3 млрд. eвро за намаляване на сметките
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов за ФАКТИ: Трябва да комбинираме антикризисни и антиинфлационни мерки

" Италия ще похарчи 3 милиарда eвро за понижаване на сметките за битова сила, до момента в който цените порастват. В Испания възнамеряват да понижат Данък добавена стойност върху електрическата енергия през зимните месеци. В Гърция държавно управление разгласи, че подвига с 20% енергийните помощи и ще възвръща 80% от нарастването в сметките за ток ", съобщи за ФАКТИ икономистът Румен Гълъбинов.

" Трябва да комбинираме антикризисни и антиинфлационни ограничения.

И да се контролират и лимитират надценките в цените на стоките в дребната потребителска кошница, тогава има опция за дейно закъснение на инфлацията.

Иначе предстоящо инфлацията у нас ще надвишава инфлацията в Еврозоната.

Може да се намерения и за краткотрайно понижение на Данък добавена стойност за горивата и топлоенергията, като антиинфлационна мярка.

Политическата неустойчивост в България е допълнителнителен проинфлационен фактор.

42,8% от българите нямат пари, с цел да отопляват домовете си, съгласно Евростат. По този индикатор България е на второ място в Европейския съюз по енергийна беднотия. Най-лошо е в Кипър – 45,6%.

Енергийните дотации са процедура в множеството страни от Европейски Съюз освен за семействата, само че и за компаниите ", добави Гълъбинов
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР