Италия репатрира двама мароканци и един сириец заради изразени симпатии

...
Италия репатрира двама мароканци и един сириец заради изразени симпатии
Коментари Харесай

Италия изгони мигранти, възхвалявали ислямския тероризъм

Италия репатрира двама мароканци и един сириец поради изразени благосклонности към ислямския тероризъм, заяви министерството на вътрешните работи, представено от ДПА.

Единият мароканец е 38-годишен пандизчия, който прославял нападението с камион в Стокхолм, при което през април починаха пет души.

Вторият мароканец, на 31 години, бил заловен предишния месец да краде микробус и съгласно италианските управляващи е податлив към принуждение в името на групировката "Ислямска страна ".

Сириецът бил настанен в център за задържане на мигранти, откакто през 2015 година е задържан за поощряване на противозаконна миграция. По време на престоя си в приюта той възхвалявал терористичната офанзива в Манчестър и опитал да накара служителка на институцията да одобри исляма.

След ислямистките набези против редакцията на "Шарли ебдо " в Париж през януари 2015 година, Италия одобри непоколебим закон, допускащ на управляващите да експулсират по бърза процедура чужденци, обвинени в податливост към тероризъм, даже да не разполагат със солидни доказателства, че са рискови за публичния ред.

По силата на този закон бяха експулсирани 202 обвинени, в това число 70 тази година. Във вторник вътрешният министър Марко Минити съобщи, че с помощта на този механизъм страната му е в сигурност.

За разлика от Германия, Франция, Белгия, Англия и Испания, в Италия не са осъществявани терористични набези през последните три години, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР