Италия разреши на кораба “Ocean Viking да свали 82 мигранти

...
Италия разреши на кораба “Ocean Viking да свали 82 мигранти
Коментари Харесай

Италия разреши 82 мигранти да слязат на остров Лампедуза

Италия позволи на кораба “Ocean Viking ” да смъкна 82 мигранти на южното пристанище Лампедуза, заяви благотворителната организация SOS Mediterranee, чиято благосъстоятелност е плавателният съд, съобщи БГНЕС.
„ Постигнато беше съглашение сред Италия, Франция, Германия, Португалия и Люксембург да бъде разрешено на кораба да дебаркира “, съобщи френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер, намеквайки, че мигрантите на борда ще бъдат изпратени в петте страни. „ Сега би трябвало да се договорим за работещ европейски механизъм “, добави той.
“Ocean Viking ” изпълняваше втората си задача и обикаляше сред Малта и Италия две седмици в опит да откри пристанище, което да одобри мигрантите. Групата се състои от 58 мъже, шест дами и 18 деца. Корабът е избавил 356 мигранти на първата си задача.
Италия се пробва да сътвори автоматизирана система за систематизиране на мигрантите, избавени в Средиземно море сред Европейските страни, заяви дипломатически източник, представен от Агенция Франс Прес. Подобно съглашение ще постави завършек на договарянията за всеки обособен случай. Франция и Германия са дали зелена светлина за новата система, която към този момент се знае, че ще включва Люксембург, Малта, Португалия, Румъния и Испания, заяви италианския вестник „ Република “.
Снимка: архив 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР