Италия призова Израел да спре военните си операции в Газа,

...
Италия призова Израел да спре военните си операции в Газа,
Коментари Харесай

Италия призова Израел да спре военната си операция в Газа

Италия прикани Израел да спре военните си интервенции в Газа, оповестява " Ройтерс ".

Външният министър Антонио Таяни акцентира, че е време за преустановяване на огъня в палестинския анклав.

Въпреки че първоначално Италия поддържа дейностите на Израел след офанзивата на " Хамас "  на 7 октомври, неотдавна отслаби поддръжката си поради хилядите цивилни жертви в анклава.

Таяни акцентира, че войната в Газа е била провокирана от " варварското " нахлуване на " Хамас ".

След това добави: " Сега обаче е належащо преустановяване на огъня. Израел би трябвало да спре военните интервенции, които са засегнали всеобщо палестинското население ".

Изказването си той направи преди срещата на външните министри от Г-7, на която Таяни ще бъде хазаин на италианския остров Капри.

Вчера Рим изрази подготвеност да изпрати войски като част от мироопазваща задача при основаване на интернационално приета палестинска страна.

Т.нар. решение с две държави отдавна е основата на интернационалните старания за разрешаване на продължителния израелско-палестински спор. Процесът обаче е в застой от десетилетие, още преди актуалната война в Газа сред Израел и " Хамас ".

Палестинците желаят да имат своя самостоятелна страна в Западния бряг и Източен Йерусалим - окупирани територии от Израел след Близкоизточната война през 1967 година - както и Газа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР