Италия преустанови издаването на златни визи“ за руски и беларуски

...
Италия преустанови издаването на златни визи“ за руски и беларуски
Коментари Харесай

Италия преустанови издаването на златни визи“ за руснаци

Италия прекрати издаването на „ златни визи “ за съветски и беларуски жители.

Става въпрос за програмата Investor Visa for Italy, основана за искащите да получат право на непрекъснато престояване на Апенините в подмяна на вложения, оповестява Italy 24, базирайки се на информация от Министерството на предприятията и производството.

Изданието написа, че въпросната стратегия е прекратена в сходство с рекомендациите на Европейския съюз. През 2022 година руснаците заемаха водещо място измежду вложителите, изпреварвайки американците и британците.

Миналата година Италия е издала минимум на 32-ма съветски жители двугодишни „ инвеститорски “ визи.

Държавната стратегия за даване на „ златни визи “ за жители на страни отвън Европейски Съюз, започва през 2017 година За да се получи инвеститорска виза беше задоволително да се вложат 250 000 евро в италиански стартъп, да се влагат 500 000 евро в локална компания, да се направи благотворителна вноска в обществено значима самодейност в размер на 1 милион евро или да се вложат 2 милиона евро в държавни облигации. Притежателите на „ златни визи “ можеха да се възползват от специфичен данъчен режим, а след 10 години да аплайват на общо съображение за италианско поданство.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР