Италия предаде на Франция Анис Ханаши, брата на тунизиеца Ахмед

...
Италия предаде на Франция Анис Ханаши, брата на тунизиеца Ахмед
Коментари Харесай

Италия предаде на Франция брата на убиеца от Марсилия

Италия съобщи на Франция Анис Ханаши, брата на тунизиеца Ахмед Ханаши, който умъртви с нож две дами във френския град Марсилия, оповестиха Франс прес и ТАСС.

Очаква се Анис Ханаши да се яви пред съда по-късно през днешния ден, с цел да му бъде повдигнато обвиняване. Той е обвинен в съучастие в нападението, осъществено от брат му, и участие в терористична организация.

Анис Ханаши беше задържан в италианския град Ферара шест дни след нападението на гарата в Марсилия, по силата на издадена от Франция заповед за арест.

На 1 октомври Ахмед Ханаши умъртви две дами и беше убит от френски боец. Групировката "Ислямска страна " пое отговорност за нападението, само че към този момент френските следователи не са съобщавали за улики, свързващи нападателя с джихадистката организация.

На 3 октомври френските управляващи предизвестиха италианските си сътрудници, че Анис Ханаши може да се намира на Апенинския полуостров. В данните, получени от Франция, се предупреждаваше, че Анис Ханаши е взел участие в джихадистки дейности на територията на Сирия и Ирак и има боен опит, заяви Ламберто Джанини, началник на италианския отдел за битка с тероризма.

Анис Ханаши беше задържан през нощта, до момента в който караше велосипед. Той се показа с подправено име и съобщи, че е алжирец, само че беше разпознат по отпечатъците.

Извършителят на нападението Ахмед Ханаши, е живял няколко години в италианското градче Априлия близо до Рим и е бил женен за италианка. Няколко джихадисти, направили набези в Европа, са прекосявали през Италия, само че страната не е била изложена на сходни офанзиви, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР