Италия подписа предварителни споразумения с Китай, които я превръщат в

...
Италия подписа предварителни споразумения с Китай, които я превръщат в
Коментари Харесай

Италия подписа сделки с Китай за €2,5 милиарда

Италия подписа предварителни съглашения с Китай, които я трансформират в първата страна от Групата на седемте, която се причислява в китайския инфраструктурен план " Един пояс, веднъж ".

По време на визитата на президента Си Дзинпин в Рим бяха подписани 30 обособени съглашения, вклчюително 10 с италиански компании. По думите на Луиджи Ди Майо общата им стойност е към €2,5 милиарда, само че имат капацитет да доближат €20 милиарда.

Ето и част от тях:

CDP и Bank of China

Италианската държавна Cassa Depositi e Prestiti (CDP) подписа съглашение с Bank of China за продажбата на така наречен " панда " облигации - дълг, продаван от задграничните сдружения на вложители в континентален Китай.

CDP ще пусне облигации на стойност 5 милиарда юана ($744,5 милиона). Освен това двете ще съфинансират италиански компании с 4 милиарда юана.

CDP и Snam

CDP и италианската газова компания Snam са подписали меморандум за съгласие с китайския фонд " Пътя на коприната " за съдействие по интернационалните вложения в границите на " Един пояс, веднъж ". Обмисля се кооперация в газовия бранш.

Danieli

Италианският производител на метали Danieli подписа контракт за построяването на част от цех за стомана в Китай, а продукцията ще бъде изнасяна в Азербайджан.

Ansaldo Energia

Ansaldo Energia е подписала договорка с China United Gas Turbine Company за техническо съдействие в региона на газовите турбини. Компанията получи контракт за €25 милиона за произвеждане на газова турбина и компресори.

Suning

Китайската група за е-търговия Suning, топ акционер във футболния Inter Milan, подписа контракт за повишение на износа от Италия в Китай на разнообразни артикули.

Eni

Италианският енергиен колос Eni подписа меморандум за съгласие с Bank of China за кредитна линия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР