Италия отначало бе сигурна, че може да спре новия коронавирус

...
Италия отначало бе сигурна, че може да спре новия коронавирус
Коментари Харесай

Борбата срещу коронавируса постави италианската здравна система на ръба

Италия изначало бе сигурна, че може да спре новия ковид още в начален стадий, само че бързото разпространяване на КОВИД-19 породи страхове, че италианската система на опазване на здравето може да рухне, написа ДПА.

Малцина чакаха сегашната здравна рецесия в Италия. Страната е в първата осмица на индустриалните страни, макар доста високия си обществен дълг, и една от най-популярните дестинации за интернационалните туристи, искащи да вкусят от " долче вита ".

Бързото разпространяване на ковид обаче се оказа непостижимо задължение за лечебните заведения и лекарите и в този момент заплашва цялата здравна система.

Когато първите случаи на КОВИД-19 бяха регистрирани в градчето Кодоньо в Ломбардия през февруари, Рим възхвали " отличната " здравна система. Само няколко седмици по-късно италианското държавно управление счита да налее огромни суми в незабавната помощ, изключително в интензивните отделения, и оповестява за дефицит на 5000 лекари и на хиляди медицински сестри и болногледачи.

В момента има над 12 000 доказани случая на вируса, публично прочут като SARS-CoV-2, само че може би има доста повече нерегистрирани инфектирани. Хората по места в засегнатите региони бият паника, че нещата могат да продължат по този метод единствено още няколко дни, след което здравната система ще рухне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР