Италия одобри мащабната индустриална инициатива на Китай Един пояс, един

...
Италия одобри мащабната индустриална инициатива на Китай Един пояс, един
Коментари Харесай

Италия стана първата страна от Г-7, част от Един пояс, един път на Китай

Италия утвърди огромната индустриална самодейност на Китай " Един пояс, веднъж ", като това я прави първата европейска страна членка на Г-7, в която членуват едни от най-мощните стопански системи в света, която се причислява към китайския план, оповестяват международните информационни организации.

Подписването на съглашението стана по време на тридневното посещаване на китайския президент Си Цзинпин в Италия в опит за възстановяване на връзките с Рим, до момента в който сега Китай води комерсиална война със Съединени американски щати.

Освен съглашението по " Един пояс, веднъж ", китайски и италиански компании са сключили към 10 други търговски съглашения, като измежду тях са планове в стоманодобивната, енергийната и газовата индустрия.

Това става, откакто през вчерашния ден италианският президент Серджо Матарела разяснява плануваното подписване на съглашение с Китай, изтъквайки, че то ще сътвори " идеални условия " за усилване на съдействието сред бизнесите на двете страни.

Той също по този начин изрази вяра, че " Един пояс, веднъж ", прочут още като " Морски път на коприната на 21 век ", ще бъде " двупосочен път " и ще разреши продан освен на артикули, само че и на хрумвания. От своя страна китайският му сътрудник Си Цзинпин уточни, че той и Матарела са постигнали " необятно съглашение ".

През 2013 година Си Цзинпин разкри планувания от Китай план " Един пояс, веднъж ", като задачата му е да форсира икономическото развиване и да ускори връзките сред страните в Евразия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР