Италия очаква и се надява Европейският съюз да последва нейния

...
Италия очаква и се надява Европейският съюз да последва нейния
Коментари Харесай

Италия иска задължителни COVID тестове за пристигащи от Китай в ЕС

Италия чака и се надява Европейският съюз да последва нейния образец за налагане на наложителни проби за Коронавирус за всички пасажери, които идват с полети от Китай, съобщи министър председателят на страната Джорджа Мелони, представена от международните организации.

По думите й съществува действителен риск ограниченията, които подхваща Италия, да се окажат незадоволително ефикасни, в случай че не бъдат разширени за целия Европейски Съюз. Джорджа Мелони уточни, че съгласно предварителните проби COVID-позитивните пасажери от Китай към този момент са се срещали с разновидностите на омикрон, на който се дължат най-вече случаи на коронавирусна зараза сега. Само по себе си това към този момент е причина за опасения от възможна нова Коронавирус рецесия, добави тя.

Междувременно стана ясно, че от 5 януари Съединени американски щати ще наложат условие за наложителни проби за COVID-19 на пътуващите от Китай, присъединявайки се към Индия, Италия, Япония и Тайван, които избраха този метод след решението на Пекин да отстрани строгата политика за „ нулев Коронавирус “.

Европа обаче към момента не може да реализира единно виждане по този въпрос.

Преди дни бе публикувана една притеснителна прогноза на основаната в Обединеното кралство компания за здравни данни и разбори Airfinity. Според нея евентуално към 9000 души в Китай умират всеки ден от COVID-19.

Инфекциите с Коронавирус започнаха да обгръщат Китай през ноември и бързо набраха скорост през декември, откакто Пекин се отхвърли от политиката на „ нулев Коронавирус “, включваща постоянно PCR тестване и издание на данни за асимптоматични случаи.

Кумулативните смъртни случаи в Китай от 1 декември евентуално са достигнали 100 000 с общо 18,6 милиона инфекции, се споделя в изказване на Airfinity. Компанията заяви още, че употребява моделиране, основано на данни от китайските провинции, преди да бъдат приложени последните промени в докладването на случаите.

Airfinity чака инфекциите с Коронавирус в Китай да доближат първия си пик на 13 януари с 3,7 милиона случая дневно. Тази прогноза е в внезапен контрастност с едвам няколкото хиляди случая, докладвани от здравните управляващи дневно. Данните не могат да бъдат тествани, откакто национална мрежа от уеб сайтове за PCR проби беше съвсем напълно демонтирана, означават специалисти. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР