Италия изпитва затруднения да обясни големия скок на общата смъртност

...
Италия изпитва затруднения да обясни големия скок на общата смъртност
Коментари Харесай

Колко са жертвите на коронавируса в Италия?

Италия изпитва усложнения да изясни огромния скок на общата смъртност в страната през месец март, написа Агенция Франс Прес. Според анализатори, това може да значи, че от ковид са умряли доста повече от публично оповестените 29 000 души.
Италианската гражданска отбрана разгласи, че от ковид през март са умряли 12 428 италианци. Но даже след прибавянето на тази цифра към нормалните равнища на смъртност в страната, регистрирани през годините, се оказва че има спомагателни 11 700 умряли. Засега тяхната гибел не е обяснена, написа БГНЕС.
Според специалисти, действителният брой на жертвите на ковид, откогато беше записана епидемията на 20 февруари, до края на март, може да е два пъти по-висока от формалните данни. Държавната статистическа организация ISTAT сподели, че през март общата смъртност в страната се е повишила с 49,4 % по отношение на нормалните равнища. Обявеният до понеделник, 4 май брой на умрелите 29 079 души, с който Италия е на второ място в света след Съединени американски щати, е формиран съвсем напълно от хора, умряли в лечебните заведения.
Според ISTAT може да има три пояснения за разминаването в статистиката. Първо, тези 11 700 души не са били тествани за ковид, само че са умряли от него. Второ, вирусът може да има " косвен резултат ", като изостряне на болестни положения като проблеми с бъбреците или други значими органи. Трето, вирусът е нанесъл удар на здравната система, изключително в регионите с най-голямо заразяване, което е довело до липса на здравни услуги за хора, които се нуждаят от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР