Италианците определено умеят да правят дизайн, казва Атанас Вилнер, човекът

...
Италианците определено умеят да правят дизайн, казва Атанас Вилнер, човекът
Коментари Харесай

Fiat 500 Abarth 595 от Vilner

" Италианците несъмнено умеят да вършат дизайн, " споделя Атанас Вилнер, индивидът основал студио Vilner преди повече от 20 години. " Но постоянно серийното произвеждане постанова някои ограничавания и точно тук се намесваме ние. В случая стилистиката на Fiat 500 Abarth 595 е доста добра основа за основаване на неповторим дизайн, който да подчертае италианския генезис на автомобила и с който доразвихме спортния темперамент на оригинала. "
Всичко стартира с италианския байрак. Отвън той минава надлъжно през целия автомобил във тип на лента, която е ситуирана асиметрично от лявата страна на колата. Vilner създават и " отражение " на тази линия вътре в салона - проекция на флага минава през лявата част на боядисаното в Ghiaccio White табло, спуска се през стелките от същата страна и продължава през съответните седалки. Позицията не е определена инцидентно. " Поставихме флага отляво, защото най-често употребяваното от притежателя място в автомобила е шофьорското. Ако лентата минаваше оттова, той щеше да седи на нея и резултатът щеше да остава прикрит за него през множеството време. "

Стелките са произведение на изкуството. Алкантара с гофриран релеф, асиметрични уширения от кожа във външната част с извънредно прецизни " 595 " бродерии на тях, и също изпъкнал италиански байрак от кожа. Вилнер взема решение да резервира периферията на седалките, като екипът му създава нови централни секции за тях, аналогично на стелките: набраздена алкантара и кожени ленти за италианския трикольор. Едрината на релефа не е инцидентна, при истинските седалки шарката е била по-мащабна, само че с по-тънките линии седалките наподобяват по едно и също време по-големи, като ретро чувството е в допълнение подсилено. Корите на вратите получават същото внимание, само че и освен това - гледащото надолу гръбче на подлакътниците е облицовано с кожа в трите цвята на флага на родината на Abarth. " Това е подробност, който е по едно и също време забележим и прикрит. Идеята е да издава национална принадлежност на 500 Abarth, само че и да загатва за многопластовия темперамент на " 595 ", споделя Вилнер. Облицованата с черна алкантара централна подпора и външна страна на стъкления таван, приключват салона на този неповторим Abarth, а алените колани подсказват, че това не е елементарен 500.

 Fiat 500 Abarth 595 от Vilner @@@
Отвън Vilner укрепват спортното лъчение на колата. Освен лентата с италианския байрак, която минава през предния похлупак и капака на багажника, студиото доразвива заводските графики на вратите. Горната част на предното стъкло получава надпис " Abarth ", а спойлерът в края на покрива е изпълнен, като червен, кариран байрак. Графиките горе укрепват спортното лъчение на задницата, където излизат четирите ауспуха на звучащата феноменално опционална изпускателна система " Record Monza Abarth ".

Степента на подробност на плана е изумителна, което важи и за специфичната чанта отдадена на този Abarth 595. Едновременно стилният и удобен аксесоар е направен от същите материали вложени в салона на автомобила - презрамка от алена лента, същата като на защитните колани, карбонови катарами, италианския байрак и несъмнено, скорпионът на Abarth. Резултатът е дизайн на международно равнище, който " носи не по-малко италиански заряд от Italia Independent на Лапо Елкан, " добавя Вилнер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР