Италианското правителството ще отдели един милиард евро за стимули за

...
Италианското правителството ще отдели един милиард евро за стимули за
Коментари Харесай

13 750 евро бонус при покупка на електромобил в Италия за семейства с ниски доходи

Италианското държавното управление ще отдели един милиард евро за тласъци за покупка на електрически коли, като задачата е да се помогне повече на фамилиите с ниски приходи. Това бе оповестено от Адолфо Урсо, министър на бизнеса и производството. Новата скица за стимулиране ще бъде стартирана през януари с 610 милиона евро нови средства, които ще бъдат добавени към 320 милиона, които са неизползвани през 2023 година, за общо малко под 1 милиард евро.

" Ние подготвихме нов проект за стимулиране, резистентен на екологично, обществено и на индустриално равнище, с съвсем един милиард евро през 2024 година Една от нашите цели е бракуването на най-замърсяващите коли с Евро 0, 1, 2, 3, с запаси, предопределени за фамилии с ниски приходи, главно насочени към модели, създадени в италиански заводи, за увеличение на националното произвеждане ", прецизира министърът пред вестник " Месаджеро ".

Новият екобонус ще облагодетелства семейства с годишни приходи под 30 хиляди евро. Чрез бракуване на остарелия си автомобил те ще могат да получат достъп до оптималната стойност, планувана от тласъците за всяка група излъчвания: 13 750 евро за електрически коли (0-20 г/км CO2), 10 хиляди евро за plug-in хибриди (21-60 г/км) и 3 хиляди евро за коли, които попадат в излъчванията 61-135 г/км въглероден диоксид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР