Италианското правителство се опитва да постигне споразумение със супермаркетите и

...
Италианското правителство се опитва да постигне споразумение със супермаркетите и
Коментари Харесай

Италия слага таван на цените на стоките от първа необходимост

Италианското държавно управление се пробва да реализира съглашение със супермаркетите и производителите за надзор на цените на главните потребителски артикули, което ще бъде приложено през последните три месеца на годината, демонстрира държавен документ от петък.

Министърът на индустрията Адолфо Урсо договаря с участниците на пазара за " предложение на редица ежедневни хранителни и нехранителни артикули на лимитирани цени " от октомври до декември, се споделя в план на меморандум за съгласие, представен от TVP.

В рамките на подкрепяната от държавното управление скица веригите супермаркети би трябвало да дефинират кошница от хранителни и нехранителни артикули от първа нужда, за които да се ползват по-ниски цени, като се изключи алкохола.

Продуктите от първа нужда ще включват артикули за грижа за децата и артикули за персонална хигиена, се споделя в документа. Дистрибуторите на такива артикули би трябвало да осведомят държавното управление до 15 септември за желанието си да се причислят към самодейността.

Преговорите се организират вследствие на публичното неодобрение от непрекъснато високата инфлация, която съставлява съществено главоболие за премиера националист Джорджа Мелони.

Годишната инфлация в Италия се забави до 6,7 % през юни от 8 % през май, сочат данните за хармонизираните потребителски цени в Европейски Съюз. Годишният растеж на цените на храните, семейството и персоналните грижи се забави през юни от 11,2% до 10,5%, само че остана с над 50% по-висок от общия показател.

Според италианския проект магазините за търговия на дребно, участващи в акцията, ще бъдат обозначени с държавни стикери за витрини в зелено, бяло и алено като италианското знаме с надпис " антиинфлационно тримесечие ", което е отпратка към последните три месеца на годината.

Кабинетът на Мелони възнамерява да поддържа самодейността с финансирана от страната реклама като част от национална акция, се споделя в документа.

В началото на този месец Рим разгласи проект за разпределяне на дебитни карти, с които 1,3 млн. небогати фамилии да получат еднократна дотация от 382,50 евро за разноски за хранителни артикули, който провокира рецензии, защото лимитира типа на семействата, които могат да се възползват, и типовете храни, които могат да се купуват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР