Италианското правителство планира да приеме указ за възстановяване на парите

...
Италианското правителство планира да приеме указ за възстановяване на парите
Коментари Харесай

Италия готви указ за възстановяване на парите на вложителите, пострадали от банкови спасявания

Италианското държавно управление възнамерява да одобри декрет за възобновяване на парите на вложителите, които са понесли загуби поради спасяването на банките. Очаква се той да бъде утвърден от управляващите на Европейския съюз, оповестява държавен източник във вторник, представен от Reuters.

Поредица от банкови рецесии през последните години, на фона на нови правила на Европейски Съюз, които постановиха загуби на вложителите, разориха хиляди елементарни италианци.

Управляващата коалиция в Италия, подлага на критика банковите регулатори в Европейски Съюз за липса на контрол и за това, че са предиздвикали вложителите на дребни суми да платят сметката.

Рим е заделил 1,5 милиарда евро (1,7 милиарда долара) за идващите три години, с цел да изплати загубите на акционерите и притежателите на облигации, които изгубиха пари при избавителните процедури на банките сред 16 ноември 2015 година и 1 януари 2018 година

Схемата за възобновяване се нуждае от зелената светлина на Комисията на Европейски Съюз, която желае съдия или арбитър да правят оценка всеки обособен случай.

Според държавния проект вложителите с годишен приход от не повече от 35 000 евро и недвижими парцели на стойност до 100 000 евро, могат да бъдат обезщетени автоматизирано за загубите си.

Комисия, формирана от самостоятелни членове, избрани от Министерството на стопанската система, ще взема решение за всеки обособен случай дали други категории вложители би трябвало да бъдат обезщетени за държани облигации в банки в затруднено състояние.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР