Италианското правителство одобри едни от най-строгите антиковидни мерки в света,

...
Италианското правителство одобри едни от най-строгите антиковидни мерки в света,
Коментари Харесай

Италия прие едни от най-строгите мерки срещу COVID-19, които светът е виждал

Италианското държавно управление утвърди едни от най-строгите антиковидни ограничения в света, въвеждайки условието всички работещи да показват доказателство за имунизация, негативен тест или прекаран COVID-19, оповестиха организациите " Ройтерс " и АНСА. Италия става първата страна в Европа, която приема такава мярка.

Новите правила ще влязат в действие на 15 октомври и са част от напъните на необятната коалиция на премиера Марио Драги да убеди италианците да се ваксинират. Всеки работещ жител в Италия, което на процедура значи голяма част от популацията, би трябвало да даде COVID-паспорт. Тези, които подценен наредбите, и вървят на работа, ги заплашва санкция сред 600 и 1500 евро. Санкции грозят и работодателите, които позволил чиновник на работа без даване на този документ.

" Нищо сходно не е правено в Европа, ние сме в предните редици в света ", сподели министърът на държавната администрация Ренато Брунета. Макар някои страни от Европейски Съюз да разпоредиха здравните им служащи да се имунизират, никоя от тях не е направила здравния пропуск наложителен за всички работещи. Това значи, че Италия ще стане първата страна, в която ще бъде пробван резултатът от сходна мярка.

Здравният пропуск беше в началото умислен за облекчение на пътуванията в Европа, само че Италия бе измежду групата европейски страни, които бързо го направиха наложителен за хората, искащи да получат достъп до публични места като музеи, фитнес зали и заведения за хранене на закрито. Италия и досега има извънредно висок % имунизирани (с две игли) - 65% от популацията. Властите в Рим обаче желаят да насърчат тези, които още не са, да се имунизират - най-много поради бързото разпространяване на Делта разновидността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР