Италианското правителство обяви нови мерки срещу миграцията на фона на

...
Италианското правителство обяви нови мерки срещу миграцията на фона на
Коментари Харесай

Италия обяви нови мерки срещу мигрантите - ще въведе изследвания за установяване на възрастта им

Италианското държавно управление разгласи нови ограничения против миграцията на фона на повишаване на притока чужденци към страната. Целта е да се усили настоящия дребен брой репатрирани незаконни мигранти и да се ускори контрола върху лицата, които настояват, че са малолетни.

Новите правила ще бъдат в сходство с европейското законодателство за отбрана на малолетни мигранти.

" В случаи на забележителен напор и липса на задоволително места за краткотрайно настаняване, предопределени за малолетни чужденци без компаньон, префектът на съответната област може да разпореди краткотрайно настаняване на малолетни на възраст над 16 години в места за първи банкет. Това са нормални уреди за интервал, който не надвишава 90 дни ", сподели Матео Пиантедоси, министър на вътрешните работи.

Много малолетни мигранти без компаньон лъжат за възрастта си, която е мъчно да бъде избрана в къс период от време . Затова ще бъдат употребявани антропометрични проучвания на лица, твърдящи, че са малолетни.

" Ако би трябвало да бъде открита възрастта на малолетното лице, органът за социална сигурност може на подреди антропометрично проучване. Знаете, че настоящите разпореждания се оказват комплицирани за приложение във връзка с обективната опция да се стигне до установяване на възрастта на малолетно лице за малко време. Сега ще можем да правим такова антропометрично проучване или радиографски разбор за идентифициране на възрастта ", добави Пиантедоси.

Правителството ще обезпечи финансиране за градеж на още центрове за задържане на незаконни мигранти, защото съществува по-голяма възможност обработваните в тези места да бъдат репатрирани .

Мерките бяха оповестени на фона на възходящ приток на мигранти от Северна Африка към Европа, като огромният образец в последните седмици е италианският остров Лампедуза. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР