Италианското министерство на външните работи предупреди сънародниците си да се

...
Италианското министерство на външните работи предупреди сънародниците си да се
Коментари Харесай

Италия: Още на 8 март предупредихме всички за готвен атентат в Москва. Европа също е в опасност от ИДИЛ

Италианското министерство на външните работи предизвести сънародниците си да се въздържат от пътувания до Русия заради заплаха от терористични офанзиви. Това съобщи ръководителят на ведомството и вицепремиер Антонио Таяни, съобщи Факти и Българска телеграфна агенция.

„ Опасността беше във въздуха, по тази причина предупредихме нашите сънародници на уеб страницата на външното министерство да се въздържат от пътешестване до Русия, а тези, които към този момент бяха там, да не вземат участие в всеобщи събития от 8 март ”, сподели Таяни в изявление за вестник Corriere della Sera.

Той означи готовността за съдействие за противопоставяне на тероризма, който съставлява световна опасност.

Тогава Путин подцени предизвестията и даже ги нарече умишлена провокация, която да сътвори изкуствено напрежение в Русия.

" Не може да понижим бдителността си. Напрежението в Близкия изток, в Червено море и войната в Украйна доведоха до повишение на равнището на надзор върху всички евентуално уязвими обекти у нас “, сподели министър Таяни. Таяни сподели още, че терористичната опасност ще бъде разисквана на срещата на външните министри на страните от Групата на седемте през април в Капри.

Италианският министър на защитата Гуидо Крозето уточни във вестник Il Messaggero, че рискът от тероризъм от " Ислямска страна " (ИД, неразрешена в Руската федерация) и други ислямистки групи остава висока. „ Терористичната офанзива в Русия сподели, че в геополитически подтекст терористичните организации могат да работят с ръцете на същински щурмови батальони “, сподели министърът. Той счита, че няма връзка сред ИД и Украйна.

Вечерта на 22 март в Crocus City Hall Терористичен акт беше осъществен в Красногорск край Москва. По последни данни от московския щаб на Министерството на изключителните обстановки на Руската федерация, починалите са 133 души, броят на жертвите може да нарасне. Според Министерството на здравеопазването на Московска област 154 души са ранени. Задържани са 11 души, забъркани в терористичната офанзива, в това число и четиримата директни причинители, които са се пробвали да избягат към границата с Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР