Италианско-швейцарският фонд, който се интересуваше от възможността да стане собственик

...
Италианско-швейцарският фонд, който се интересуваше от възможността да стане собственик
Коментари Харесай

Италианци се отказаха от Берое, насочват се към друг българс...

Италианско-швейцарският фонд, който се интересуваше от опцията да стане притежател на Берое се е отказал от тази своя концепция, твърди dsport. Бизнесмените са насочили своя интерес към различен първокласен български клуб.
Представителите на италианско-швейцарския фонд са двама съществени футболни сътрудници Антонино Имборджа и Дино Сако, а техен юрист е Томазо Маниконе.

63-годишният Имборджа има доста богата визитка. Той е родом от Палермо, има футболна кариера, като е играл за тимовете на Лече, Реджана и Каляри.

Като сътрудник съставлява ползите на Габриел Батистута и Джузепе Синьори. След това е в разнообразни управителен функции в тимовете на Комо, Дженоа, Салернитана. През 2009 година Имборджа придобива белгийския Юпен, който по-късно печели промоция в белгийския футболен хайлайф. Той резервира контрола над клуба до юли 2011 година, като в същото време заема нови мениджърски позиции в Италия. В Белгия той съумя да напише историята на Юпен, помагайки за построяването на новия стадион, който се трансформира в едно от бижутата на локалната лига.

През 2009/10 е назначен за състезателен шеф на Пиаченца. След това става подобен в отбора на Гросето, след което е нает за пазарен съветник от Парма. Той заема тази служба до декември 2013 година, когато подава оставка.

В края на 2014 година е назначен за изпълнителен шеф на Варезе в Серия Б. Той напуща отбора през лятото на 2015 година, заявявайки, че е бил излъган по отношение на дълговата обстановка на компанията, която банкрутира малко по-късно. Имборджа твърди, че е схванал за това едвам след встъпване в служба.

През декември 2015 година е назначен за механически съветник на Павия, позиция, от която е освободен през март 2016 година.

През 2019 година основава „ Sport Agency Futura “ в Лугано – спортна адвокатска и брокерска компания.

Дино Сако съставлява най-вече подрастващи гении, които излизат от академията на Интер.

Томазо Маниконе е техният юрист съветник, който е наследник на асистент треньора на Бордо Владимир Петкович – Антонио Маниконе. Двамата работят дружно още от престоя на Петкович в Лацио, а по-късно са екип и в националния тим на Швейцария.
Свързани вести Казахстанци цакат Ботев за състезател на Черно море, канарите примамват крило на Берое Италиански очаквания за Берое, договарянията за покупка на клуба започнаха
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР