Италианският военен Валтер Биот,капитан на фрегата, беше осъден на 20

...
Италианският военен Валтер Биот,капитан на фрегата, беше осъден на 20
Коментари Харесай

Осъдиха на 20 г. затвор италиански военен, шпионирал за Москва

Италианският боен Валтер Биот,капитан на фрегата, беше наказан на 20 години затвор от Съда в Рим, заяви в. " Кориере каузи сера ".57-годишният някогашен офицер беше упрекнат за шпионаж в интерес на Москва. Италианецът беше задържан на 30 март 2021 г.в колата си на паркинг до супермаркет в покрайнините на столицата, до момента в който предоставяше секретни информации на Дмитрий Острухов от съветското посолство. В кутийка за медикаменти у Биот бяха открити 5000 евро, платени за информациите.

Капитанът беше упрекнат за шпионаж, корупция, откриване на секретни информации, свързани с националната сигурност.Всичко това правел в подмяна на пари.

Прокуратурата сподели по какъв начин Биот фотографирал с телефона си екрана на компютъра в офиса си, както и серия от класифицирани като секретни, строго секретни и топ секретни документи за НАТО. Някои от тях били свързани и с битката против тероризма. Италианецът обаче бил забелязан и сниман от свои сътрудници. Биот бил наблюдаван дни наред и задържан на мястото на престъплението. Той се оправда, че не му стигала заплатата от 3000 евро и че правел всичко за фамилията си, защото е женен с 4 деца.

Веднага откакто беше арестуван, от Рим си отпътуваха военният аташе на посолството на Русия Алексей Немудров и аташето Острухов,който се провали в италианската си задача.

Биот, който се намира във боен затвор, сега е съден и от Апелативния боен съд. На първа инстанция през 2023 г.той получи 30 години затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР