Италианският вицепремиер и лидер на партия Лига Матео Салвини отбеляза

...
Италианският вицепремиер и лидер на партия Лига Матео Салвини отбеляза
Коментари Харесай

Салвини заплаши с разваляне на управлението в Италия и предсрочни избори

Италианският вицепремиер и водач на партия " Лига " Матео Салвини означи несъгласието на партията му с " Движение 5 звезди ", и още веднъж разгласи, че е допустимо да има предварителни избори, съобщи БГНЕС.
" От единадесет месеца работим върху закони, които служат за богатството на италианците. Но нещо се наруши през последните два-три месеца ", сподели Матео Салвини на протест в град Сабаудия.
Речта на Салвини се състоя след среща с италианския министър председател Джузепе Конте. Тя последва гласуването в Сената по отношение на построяването на високоскоростна железопътна линия сред Торино и Лион (TAV). Сенаторите от " Лига " гласоподаваха срещу резолюцията на " Движение 5 звезди " и се причислиха към парламентарната съпротива по този въпрос. Така двете политически сили, които съставляват болшинството и в двете камари на Народното събрание, в действителност гласоподаваха разнопосочно по този главен въпрос.
" На последно място, ние сме заинтригувани да получим малко повече министерски места. Не се интересуваме да бъдем министри, с цел да работим като министри. Или би трябвало да вършим работа, или хората още веднъж би трябвало да имат думата ", уточни Салвини.
Вицепремиерът анулира два планувани партийни митинга и ще остане в Рим. Както стана известно, министър председателят Конте също направи промени в графика си. Според локални медии чакат се промени в държавното управление.
" Не ме интересуват огромни или дребни смени. Идеите не костват няколко министерски места. Това е като брак: в случай че прекарвате повече време в кавги и се обиждате един различен, вместо да вършиме обич, по-добре е да се погледнете в очите и да вземете решение като възрастни ", изясни Салвини.
Той акцентира, че " италианците не могат да изчакат свършването на безкрайните кавги ". " Ако има проблем, той би трябвало да бъде решен бързо. Много благодаря за направеното до момента, само че ориста ни е в ръцете на италианския народ ", съобщи водачът на Лигата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР