Италианският външен министър Луиджи ди Майо изрази съмнения, че политическата

...
Италианският външен министър Луиджи ди Майо изрази съмнения, че политическата
Коментари Харесай

„Руснаците празнуват“: Италианският външен министър може да спре доставките на оръжие за Украйна

Италианският външен министър Луиджи ди Майо изрази подозрения, че политическата рецесия в страната ще разреши да продължат доставките на оръжие за Украйна.

Премиерът Марио Драги разгласи тази седмица, че подава оставка, само че президентът Серджо Матарела не одобри молбата му.

„ Сега се колебая, че можем да изпратим оръжия (на Украйна. – Ред.). Това е един от многото съществени проблеми “, сподели Ди Майо в изявление за брюкселското издание на Politico. Думите му са представени от РИА Новости.

Министърът изясни: „ Руснаците честват сега, че смъкнаха още едно западно държавно управление “.

Изявлението на Драги беше предшествано от избор на доверие в държавното управление в Сената. Резултатите му бяха в интерес на настоящия кабинет, само че защото представителите на Движение 5 звезди отхвърлиха да гласоподават, министър председателят съобщи, че " националното болшинство, което поддържаше държавното управление през цялото време ", към този момент не съществува.

На 20 юли Драги ще насочи осведомително известие до Народното събрание. Местни медии и анализатори считат, че той може да подаде оставка.

Ди Майо сподели, че в случай че държавното управление падне, Италия няма да може да подпише нови контракти за доставка на енергийни запаси и с наближаването на зимата това ще се трансформира в сериозен фактор.

Външният министър добави, че при положение на оставка кабинетът на министрите ще продължи да работи краткотрайно до нови избори. Според него това може да докара до парализа, лишавайки Италия от правото да продължи да въоръжава Украйна, да оказва помощ на фамилиите при по-високи цени и цени или да подписва нови газови съглашения за основаване на запаси при положение, че съветските доставки бъдат прекратени.

В края на юни Ди Майо напусна Движението 5 звезди, обвинявайки управлението му в оттегляне от правилата на атлантическата взаимност. Разгорещена полемика по отношение на доставката на оръжие на режима в Киев докара до разединение. Сега министърът упреква настоящия водач на придвижването Джузепе Конте за офанзивите против Драги. През последните месеци Движение 5 звезди неведнъж се пробва да отслаби държавното управление, сподели той. Освен това, напомни Ди Майо, Италия ще би трябвало да утвърди бюджета за идната година, само че в случай че държавното управление подаде оставка, ще би трябвало да се проведат избори през есента, а това не се е случвало повече от 100 години.

Превод: ПИ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР