Италианският телекомуникационен оператор Telecom Italia уволни главния изпълнителен директор Амос

...
Италианският телекомуникационен оператор Telecom Italia уволни главния изпълнителен директор Амос
Коментари Харесай

Най-големият телеком в Италия уволни шефа си

Италианският телекомуникационен оператор Telecom Italia уволни основния изпълнителен шеф Амос Гениш, премахвайки индивида, който някои шефове считат за спънка за проектите за по-радикална смяна в компанията, написа Reuters.

Гениш беше назначен предходната година, с цел да ръководи едва представящия се някогашен монопол от тогавашния контролиращ акционер - френската медийна група Vivendi, само че от този момент шефовете, подкрепяни от активисткия капиталов фонд Elliott, превзеха контрола на управителния съвет.

Telecom Italia заяви в изказване, че бордът ще се срещне още веднъж в неделя, с цел да назначи нов изпълнителен шеф. Компанията не даде никакво пояснение за неочакваното тръгване на Гениш, което се случва едвам една година откакто пое ръководството на едва представящата се компания.

Гениш изпълняваше тригодишен проект за поврат в бизнеса, фокусирайки се върху цифровата промяна и поправянето на финансите на най-големия италиански телеком. Според източници на Reuters някои шефове на Elliott са поискали той да сложи по-голям приоритет върху отделянето на нейните закрепени мрежи.

В понеделник Гениш поддържа концепцията за обединение на закрепените активи на Telecom Italia с широколентовата мрежа, създадена от по-малката конкурентна Open Fiber, при изискване, че телекомът управлява комбинираната мрежа. Италия приготвя законодателство, което би могло да докара до такова обединение, оповестяват източници на Reuters.

Vivendi реагира ядосано на " злата и цинична маневра " на някои членове на борда, които действаха скрито против Гениш, свиквайки борда, до момента в който той е в чужбина по бизнес каузи.

" Порицаваме и осъждаме дестабилизацията зад това решение и позорните способи. Ние си резервираме всички права да пазиме всички ползи на акционерите ", сподели представител на Vivendi.

Председателят на борда Фулвио Конти ще поеме пълномощията на основен изпълнителен шеф, до момента в който управителният съвет назначи нов началник на поста.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР