Италианският спортен всекидневник Кориере дело спорт предизвика вълна от реакции

...
Италианският спортен всекидневник Кориере дело спорт предизвика вълна от реакции
Коментари Харесай

История за "Черния петък", или как италиански вестник сътвори расистки скандал

Италианският състезателен ежедневник " Кориере дело спорт " провокира вълна от реакции поради челната си страница в боря си от четвъртък. Изданието разгласява материал със заглавие " Black Friday " ( " Черен петък " ) и фотоси на Ромелу Лукаку и Крис Смолинг.

Той е ориентиран към идния значим мач сред " Интер " и " Рома " в петък.

" Нерадзурите " са водачи в Серия А с 37 точки, като пробват да спрат хегемонията на " Ювентус ", който има с точка по-малко. В момента " Рома " се бори за местата, даващи право на присъединяване в Шампионската лига.

No one:

Absolutely nobody:

Not a single soul:

Corriere dello Sport headline writer: pic.twitter.com/u2xpMLV5IH
— AS Roma English (@ASRomaEN) December 5, 2019
Изборът на заглавие провокира неодобрение измежду доста хора в обществените мрежи. То идва в миг, в който тематиката за расизма във футбола заема централно място поради зачестилите кавги, в това число и в Италия.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че в Европа казусът е доста по-дълбок и съгласно него е подклаждан от политици.

" Когато видите високопоставени политици, министър-председатели, когато видите президенти, които са расисти, които са сексисти, разбирате, че нещо не е наред. Когато политиците палят искрата, те не са наказвани. А това в Европа го има доста, доста, доста ", съобщи Чеферин.

Според словенеца увеличаващият се шовинизъм в Европа води директно до увеличение на расисткия проблем във футбола. " Тези хора не се интересуват от футбола. Интересуват се единствено за тяхната идиотска идеология. Затова футболът е отражение на обществото. То донася най-лошото по трибуните. Все още мисля, че 99% от футболните ентусиасти не са расисти. Но тези идиоти провалят всичко. След това вниманието (което получават) е всичко, за което се интересуват.

Shocking front page by Il Corriere dello Sport as they preview Lukaku going up against Smalling in the Friday night game as 'Black Friday' pic.twitter.com/UpVskExxvI
— Andrew Cesare (@AndrewCesare) December 5, 2019
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР