Италианският президент Серджо Матарела разпусна парламента, който скоро щеше да

...
Италианският президент Серджо Матарела разпусна парламента, който скоро щеше да
Коментари Харесай

Италианският президент разпусна парламента

Италианският президент Серджо Матарела разпусна Народното събрание, който скоро щеше да доближи края на мандата си, започвайки публично акцията за нови избори.

Държавният глава "подписа указа за разформироване на Сената и на Камарата на депутатите ", се споделя в официално съобщение на президентството. Тази вечер държавното управление на Паоло Джентилони се събра на съвещание и насрочи парламентарните избори на 4 март 2018 година

Следобед министър председателят посети двореца Квиринал, публична резиденция на президента, с цел да разгласи, че с приемането на бюджета за идната година, работата на определения през 2013 година парламент е завършила.

Съгласно открития парад, Матарела се срещна по-късно с ръководителя на Сената Пиетро Грасо и с председателката на долната камара Лаура Болдрини, с цел да ги уведоми за желанието си да разпусне Народното събрание, преди да се върне в президентския замък и да подпише указа. След това той отиде в двореца Киджи, с цел да ръководи съвещанието на държавното управление.

Джентилони е третият министър председател, определен от този парламент, след Енрико Лета и Матео Ренци. Той ще остане на поста до избирането на нов парламент. Мандатът му може и да бъде удължен заради несигурността какво ще се случи след изборите.

Очаква се гласовете да се разпилян сред три полюса, които не са склонни да образуват коалиция - десните, лявоцентристите и популистите от "Движение 5 звезди ". Съществува риск нито една от тези сили да няма изрично болшинство в идващия парламент.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР