Италианският премиер Марио Драги днес призова Китай да не подкрепя

...
Италианският премиер Марио Драги днес призова Китай да не подкрепя
Коментари Харесай

Италианският премиер призова Китай да подкрепи усилията за постигане на мир в Украйна


Италианският министър председател Марио Драги през днешния ден прикани Китай да не поддържа Русия след нейната инвазия в Украйна и да застане зад напъните за реализиране на мир в страната, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3090
В свое изявление пред италианския парламент Драги сподели и че съветският президент Владимир Путин наподобява не е заинтригуван от реализиране на съглашение за преустановяване на огъня, което би разрешило провеждането на сполучливи договаряния.

Трябва да повторим, че чакаме от Пекин да заобикаля дейности в поддръжка на Москва и да взе участие интензивно и авторитетно в опитите за реализиране на мир. Дипломатическите старания могат да са сполучливи единствено в случай че Москва също в действителност желае това, сподели той.

Но съгласно Драги Путин наподобява се концентрира върху завладяването на още територия съвсем месец след началото на нашествието.

Изглежда, че неговият проект е да завоюва повече територия, в това число посредством всеобщи бомбардировки, като тези, които виждаме в Мариупол, уточни още той.

Насочвайки вниманието си към икономическите последствия на пандемията от ковид и спора в Украйна, Драги съобщи, че за европейските страни е приоритет да бъде увеличено производството на компютърни чипове, с цел да бъдат предпазени основни промишлености.

Недостигът на полупроводници - които са жизненоважни за доста стратегически промишлености, като да вземем за пример превоза, промишленото съоръжение, защитата - нанася изключително тежки вреди, сподели италианският министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР