Италианският премиер Джузепе Конте обяви извънредно положение за срок от

...
Италианският премиер Джузепе Конте обяви извънредно положение за срок от
Коментари Харесай

Обявиха извънредно положение в района на Генуа

Италианският министър председател Джузепе Конте разгласи изключително състояние за период от 12 месеца в региона на Генуа откакто вследствие на сриването на мост през вчерашния ден починаха 39 души и беше пресечен главния сухопътен транспортен кулоар с Южна Франция, съобщи Българска телеграфна агенция, цитрайки Агенция Франс Прес и Ройтерс.

Конте съобщи на конференция в Генуа, че е взел решението след искане на локалните управляващи и акцентира, че са деблокирани 5 милиарда евро от националния фонд за изключителни обстановки. "Това е първа мярка на държавното управление пред лицето на тази покруса ", акцентира той. Освен това в страната ще бъде разгласен народен печал. Предстои да бъде избран денят, който ще съвпадне с погребението на жертвите, добави министър председателят.

Конте насочи и рецензии против Аутостраде пер л'Италия (Autostrade per l'Italia), оператор на срутилия се през вчерашния ден мост, който е част от ръководена от предприятието права на автомагистралата. Премиерът съобщи, че Аутостраде пер л'Италия е носела отговорност да подсигурява сигурността на моста и държавното управление няма да чака резултатите от престъпното следствие, преди да предприеме дейности.

По-рано министърът на превоза Данило Тонинели сподели, че Аутостраде пер Л'Италия би трябвало да загуби концесията си за автомагистрала А10 и да й бъде наложена тежка глоба
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР