Италианският моден дизайнер Дейвид Рене почина девет дни след като

...
Италианският моден дизайнер Дейвид Рене почина девет дни след като
Коментари Харесай

Дизайнерът на Gucci и Moschino Дейвид Рене почина на 46 години

Италианският фешън дизайнер Дейвид Рене умря девет дни откакто стана креативен шеф на Moschino на 46 години.

Причината за гибелта не е известна, само че компанията майка на Moschino Aeffe се базира на " ненадейно заболяване " и сподели, че той е умрял в Милано в петък.

Рене е бил преди този момент началник на дамското облекло в Gucci, където е работил съвсем 20 години.

Председателят на Aeffe сподели: „ Има няма думи, които да опишат болката, която изпитваме в този трагичен миг. "

" Въпреки че беше с нас единствено за доста малко време, Дейвид съумя неотложно да стане обичан и почитан. Днес ние сме оставени с отговорността да продължим това, което неговото въображение и креативност са планували единствено ", сподели Масимо Ферети в изказване, оповестено в Instagram.

Renne е роден във Фолоника, Тоскана през юли 1977 година

Той учи както в университета на Флоренция, по този начин и в стилното учебно заведение Polimoda и стартира кариерата си работи с италианския фешън дизайнер и наставник Алесандро Дел'Акуа, преди да се насочи към Gucci през 2004 година

Назначаването му за креативен шеф на Moschino беше оповестено през октомври, трябваше с цел да дебютира първата си сбирка за Moschino на Седмицата на модата в Милано през февруари.

По време на назначението си Рене сподели: „ Франко Москино имаше прякор за своето дизайнерско студио – la sala giochi, стаята за игри.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > " Това резонира надълбоко в мен: това, което модата - изключително италианската мода и най-много къщата на Moschino - може да реализира с голямата си мощ, би трябвало да бъде реализирано с възприятие за игра, от наслада. Усещане за изобретение и изпробване. "

Няколко авторитетни фигури в стилната промишленост се обърнаха към обществените медии, с цел да изразят уважението си, като доста от тях оставиха мнения в Instagram на Рен изявления.

Харис Рийд, креативният шеф на Nina Ricci, разказа Рене като „ същински истински ангел “, до момента в който моделът и певица Карън Елсън написа: „ Сърцето ми спирания. Сладки Давиде, почивай в мир. "

Наставникът на Рен, Дел'Акуа, разгласява в Instagram: „ Сбогом Дейвид!! Винаги ще бъдеш в сърцето ми. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР