Италианският министър-председател Джорджа Мелони обяви временното отстраняване от длъжност на

...
Италианският министър-председател Джорджа Мелони обяви временното отстраняване от длъжност на
Коментари Харесай

Мелони отстрани свой депутат. Носил оръжие на новогодишно парти и наранил човек

Италианският министър-председател Джорджа Мелони разгласи краткотрайното премахване от служба на народен представител от нейната партия „ Италиански братя “, който донесъл револвер на новогодишно празненство, вследствие на което ранил посетител, съобщи Агенция Франс Прес.

" Поисках депутатът Емануеле Поцоло да бъде изправен пред комисията по нравственос на „ Италиански братя “ и до произнасянето на решението той да бъде краткотрайно отхвърлен от партията ", съобщи лидерката на крайнодясната партия на конференцията си, която в началото беше планувана за края на декември, само че беше отсрочена по здравословни аргументи.

След събитието 38-годишният народен представител призна, че е внесъл минипистолет 22-ри диаметър на новогодишното празненство, извършено в културна асоциация в Розаца, на 70 км от Торино.

При неизяснени условия револверът е гръмнал, ранявайки 31-годишен мъж в крайници.

" Мога да потвърдя, че изстрелът е създаден инцидентно от легално притежаван револвер, принадлежащ на мен, само че не аз съм стрелял ", опита се да омаловажи депутатът, прочут с опълчването си на имунизациите и здравния паспорт по време на пандемията.

Мелони не беше удовлетворена от тези пояснения: " Някой се е държал безконтролно и това е индивидът, който е притежател на този револвер ", отговори тя.

" Това не е добре за един италианец като цяло, а още по-малко за член на Народното събрание, да не приказваме за член на Италиански братя ". " По този въпрос имам намерение да бъда строга, както виждате ", заключи тя.

Прокуратурата е почнала следствие на случая, който е обект на спорни версии, за съзнателно или несъзнателно пострадване.

Според известия в медиите раненият мъж е шурей на телохранителя на заместник-министъра на правораздаването Андреа Делмастро, който също е участвал на празненството.

Опозиционните партии побързаха да осъдят безотговорното държание на депутата.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР