Италианският гранд записа победа с 2:0 над Удинезе в кръга

...
Италианският гранд записа победа с 2:0 над Удинезе в кръга
Коментари Харесай

Юве вдигна глава след краха! Би "препъникамък" и изравни Аталанта за топ 4

Италианският гранд записа победа с 2:0 над Удинезе в кръга от Серия А и подвигна глава след голямото отчаяние против Интер за Суперкупата на Италия. С триумфа " бианконерите " събраха 41 пункта след 22 дуела, а толкоз точки има и четвъртият Аталанта.
Трябва да се означи, че " богинята " е с цели два мача по-малко, по-добри индикатори в директния им мач (1:0 като гост) и по-добра голова разлика (единият обаче е против първенеца Интер). Удинезе пък си остава с 20 точки от 20 мача, заемайки 14-ата позиция. Тимът съумя да спре " остарялата госпожа " при първата им среща през сезона (2:2 в първия кръг), само че този път бе безпомощен.
Резултатът в днешната среща бе открит в 19-ата минута от капитана на отбора в този мач Пауло Дибала. Той получи подаване в наказателното поле от Мойс Кийн и без да се бави прати топката високо във вратата на съперника. Така той стана единственият състезател на Юве, който е непосредствено забъркан в най-малко 10 гола през сезон 2021/22 в Серия А - 7 гола и 3 асистенции.
Удинезе пък се утвърди като една от обичаните жертви на Дибала, защото той вкара своя десети гол против този конкурент.
Гостите имаха положителни моменти през второто полувреме, само че очакванията им бяха покосени 10-ина минути преди края на постоянното време. Тогава Дибала отново имаше своята роля, откакто разтегли чудесно с дълго подаване вляво на нападението на отбора, където откри Де Шилио, който центрира точно и задължи Маккени да се разпише от непосредствена отдалеченост с глава.
С головото си подаване пък Де Шилио стори нещо невиждано в кариерата си - забъркан е непосредствено в попадение за своя тим в два следващи мача в Серия А - голът против Рома в предишния кръг от шампионата и в този момент асистенцията против Удинезе.
За Ювентус следва нов мач вкъщи във вторник (18 януари), само че този път за Купата на Италия - осминафинал против Сампдория. 5 дни по-късно пък идва и доста значимо дерби против Милан в Серия А (23 януари - неделя). Удинезе пък продължава серията гостувания с още две - на Лацио за Купата (18 януари) и на Дженоа в шампионата (22 януари).

СЪСТАВИ
Ювентус: Шчесни, Де Лихт, Куадрадо, Пелегрини, Ругани, Артур, Маккени, Бентанкур, Кулушевски, Дибала, Кийн
Удинезе: Падели, Перес, Нуйтинк, Зеегелаар, Сопи, Арсиан, Уолъс, Макенго, Удоджи, Бето, Деулофеу
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
19` - 1:0! Дибала бе изведен отлично от Мойс Кийн в противниковото наказателно поле и без да се бави стреля високо с по-силния си ляв крайник и не остави шансове на Падели да се намеси.
След попадението не се стигна до нито една по-интересна обстановка за гол пред някоя от двете порти. Въпреки това надмощието на домакините при притежанието на топката бе чудовищно - над 70%. Показателен обаче бе фактът, че точните удари през първата част бяха... 1:1. Юве обаче вкара своя.
Втората част стартира на по-високи обороти и гостите демонстрираха, че могат да бъдат рискови за съперника си. Четвърт час след началото обаче Хуан Куадрадо изненадващо стреля непосредствено от директен свободен удар, макар че топката бе много надалеч сложена от голлинията. Падели обаче съумя да се оправи и мазета.
След това пък Пауло Дибала също бе покрай попадението, което щеше да е второ за него в мача. Той получи точно подаване на границата на наказателното поле, сподели добър надзор и стреля, само че ударът му мина с малко около левия непряк дирек.
79` - 2:0! Дибала разтегли чудесно наляво по офанзивата на отбора, намирайки Де Шилио. Той центрира точно и откри в наказателното поле Маккени, който от непосредствена отдалеченост нямаше по какъв начин да сбърка с глава.
До края на дуела Юве понижи темпото и това отвори някои шансове за гостите, само че те не съумяха да се възползват и не се стигна до по-интересни епизоди от конфликта.
В дуела против Интер Масимилиано Алегри не можеше да употребява доста на брой основни футболисти, само че за негова наслада за мача против Удинезе навън ще бъдат единствено трима - Леонардо Бонучи, Федерико Киеза и Аарън Рамзи. Очаква се грешникът от мача с Интер Алекс Сандро да започва като титуляр още веднъж.
" Бианконерите " усъвършенстваха доста представянето и резултатите си от началото на сезона в Серия А и все още са на единствено 3 точки от топ 4 и Аталанта. Трябва да се означи обаче, че " богинята " е с един дуел по-малко от " остарялата госпожа ".
Удинезе е на 14-а позиция с 20 пункта от 19 срещи и е единствено на 4 точки от зоната на изпадащите, тъй че не може да си разреши да губи доста мачове до края. Да не забравяме обаче, че при последната среща сред Удинезе и Ювентус паднаха цели 4 гола, а " бианконерите " не съумяха да победят (2:2). Това се случи в първия кръг от Серия А през този сезон.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР