Италианският актьор Лука Маринели спечели наградата за най-добър актьор на

...
Италианският актьор Лука Маринели спечели наградата за най-добър актьор на
Коментари Харесай

„Жокера“ грабна най-голямата награда на фестивала във Венеция

Италианският артист Лука Маринели завоюва премията за най-хубав артист на филмовия фестивал във Венеция за кино лентата "Мартин Идън ".

Творбата е акомодация на едноименния разказ на Джек Лондон и споделя за безпаричен, упорит публицист. Сюжетът е пренесен в Неапол при започване на 20 век.

За най-хубава актриса журито дефинира французойката Ариане Аскариде за ролята й в "Световна популярност ". Във кино лентата тя играе майка, обезверена да помогне на финансово притиснатото си семейство. Действието на драмата се развива в Марсилия.

Филмът „ Жокера “ завоюва най-голямото отличие – „ Златен лъв “, на филмовия фестивал във Венеция.

Хоакин Финикс, който пожъна възторжени похвали измежду критиците по време на фестивала, играе безконечния зложелател на Батман и наблюдава трансформацията му от уязвим отшелник в самонадеян изверг.

Военната драма на Роман Полански „ Офицер и разузнавач “ получи Голямата премия на журито. Тя е отдадена на аферата "Драйфус " - френски офицер, упрекнат в края на 19 век в шпионаж в интерес на Германия, който по-късно е оневинен.

Голямата премия на журито, Сребърен лъв, бе присъдена на „ Аз упреквам “ на Роман Полански.

Сребърен лъв за най-хубав режисьор: Рой Андершон (Швеция) за „ Относно безкрайността “.

Награда за най-хубав сюжет: "№ 7 Cherry Lane " на Йонфан.

Специалната премия на журито е за "Мафията No Piu Quella Di Una Volta " (Мафията не е това, което беше) на Франко Мареско.

Награда на името на Марчело Мастрояни за обещаващ млад реализатор получи австралиецът Тоби Уолъс за „ Babyteeth “ на Шанън Мърфи.

Със "Златен лъв " за цялостна кариера бяха отличени испанският режисьор Педро Алмодовар и английската актриса Джули Андрюс.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР