Италианските спортни власти разследват жалба за психологически натиск върху млади

...
Италианските спортни власти разследват жалба за психологически натиск върху млади
Коментари Харесай

Разследват жалба за психологически натиск върху млади гимнастички заради хранителните им навици

Италианските спортни управляващи проверяват тъжба за психически напън върху млади гимнастички поради питателните им привички, а към този момент даже е подадена публично тъжба до прокуратурата. " Медалите са въпрос на национална горделивост, само че нито един орден не може да компенсира неуместно държание ", сподели министърът на спорта Андреа Абоди пред италианската осведомителна организация АНСА.

Той обърна внимание на възходящите опасения по отношение на работата на треньорите със спортистите, доста от които са младежи.

Проблемът стартира да се разисква след тъжба, подадена до прокурор в северния град Бреша от майка на две състезателки по художествени гимнастички по отношение на отношението към тях, изключително за поддържането на несъмнено тегло. Имената на майката и дъщерите не се показват.

Абоди се срещна с Джовани Малаго, президент на олимпийския комитет на страната, и Джерардо Теки, началник на федерацията по гимнастика, с цел да обсъдят въпроса.

" Нашият спорт е млад, множеството от състезателите са на възраст под 18 години и би трябвало да бъдем изключително деликатни, когато се грижим за тях. Спортистът е преди всичко и ние би трябвало да имаме цялостно почитание към него ", сподели Теки на конференция.

Бившата състезателка по художествена гимнастика Нина Корадини разкри пред всекидневника " Ла Република " през уикенда, че е напуснала националния тим предходната година, откакто е била измъчвана поради храненето си.

Италия има съществени достижения в спорта, а ансамбълът завоюва бронзов орден в многобоя на Олимпиадата в Токио предходната година.

Британската гимнастика предишния месец започва нов проект за деяние, в това число разкриването на имена на осъдени треньори, с цел да обезпечи безвредна среда за своите спортисти след отчет, който разкри прояви на малтретиране в спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР