Италиански трибунал осъди в понеделник 207 души и ги осъди

...
Италиански трибунал осъди в понеделник 207 души и ги осъди
Коментари Харесай

Повече от 200 мафиоти осъдени в исторически процес срещу италианската мафия

Италиански арбитражен съд осъди в понеделник 207 души и ги осъди на общо 2100 години затвор по обвинявания, свързани с участието им в италианския профсъюз на проведената престъпност „ Ндрангета “, една от най-мощните, обширни и богати групи за трафик на опиати в света.

Прочитането на глас на дългата присъда на съда, в това число оправдаването на 131 други обвинени, лиши повече от час и 40 минути. Драмата се разигра в правосъдна зала в бункер в южната част на Калабрия, където в началото беше основана мафиотската организация.

Ндрангетата безшумно е натрупала власт в Италия и в чужбина, защото сицилианската мафия е изгубила въздействие и в този момент държи съвсем монопол върху вноса на кокаин в Европа, съгласно прокурори против мафията, които са управлявали следствието в Южна Италия. Организацията също има бази в Северна и Южна Америка и е дейна в Африка, настояват италианските прокурори, а през последните години фигури от ndrangheta бяха задържани в Европа и в Бразилия и Ливан.

Подсъдимите бяха упрекнати в закононарушения, които включват трафик на опиати и оръжие, изнудване и мафиотско сдружаване, термин в наказателния кодекс на Италия за членове на проведени незаконни групи. Други бяха упрекнати, че са работили в съучастничество с ndrangheta, без в действителност да са били членове.

Обвиненията произтичат от следствие на 12 клана, свързани с наказан необут на ndrangheta. Централната фигура, Луиджи Манкузо, излежа 19 години в италиански затвор за ролята си в ръководенето на това, което следователите настояват, е едно от най-мощните незаконни фамилии на „ ндрангета “, основано в град Вибо Валентия.

Винченцо Капомола, заместник-главен прокурор от Катандзаро, сподели, че цялостното дело на прокурорите се е придържало към присъдите и е удостоверило хватката, която 'ndrangheta е държала върху Vibo Valentia.

„ Проникването на незаконната организация в провинция Вибо Валентия беше толкоз надълбоко вкоренено и толкоз необятно публикувано, толкоз обезпокоително, толкоз тревожно, че мисля, че може да се означи, че няма аспект от живота на социално-икономическата тъкан на провинцията, което не е обусловено от способността на силата за заплашване на тази толкоз рискова незаконна организация “, сподели той.

Джузепе Ди Ренцо, бранител на няколко от обвинените, обаче означи, че повече от една трета от първичните обвинени бяха изцяло оправдани, до момента в който други бяха приети за почтени по някои обвинявания.

Той разкритикува разнородния и огромен брой обвинени, като сподели, че те демонстрират, че няма сплотена нишка в тази ситуация на прокурорите. Но някогашният основен прокурор на Катандзаро, който стартира следствието, Никола Гратери, сподели, че процесите против мафията постоянно би трябвало да хвърлят необятни мрежи заради самото естество на метода, по който работят незаконните синдикати, прониквайки в необятни пластове от обществото.

Процесът се организира в особено построен бункер с висока степен на сигурност. Част от промишлен парк в Ламеция Терме, бункерът е толкоз огромен, че видео екраните бяха закотвени към тавана, с цел да могат участниците да гледат процеса.

Базирана съвсем напълно на кръвни връзки, 'ndrangheta беше доста ваксинирана против превратници в продължение на десетилетия, само че редиците на доказателствата на тези превръщащи се страни стават все по-значителни. В сегашния развой те включиха родственик на Манкузо.

Няколко дузини информатори по делото идват от ндрангетата, до момента в който други преди са принадлежали на сицилийската Коза ностра.

Въпреки огромния брой обвинени, процесът не е най-големият в Италия, включващ хипотетични мафиоти.

В През 1986 година 475 хипотетични членове на сицилианската мафия бяха изправени пред съда в сходен бункер в Палермо. Производството докара до повече от 300 присъди и 19 доживотни присъди. Този развой оказа помощ да се разкрият доста от бруталните способи и убийствени тактики на топ босовете на мафията на острова, в това число сензационните убийства, които окървавиха региона на Палермо по време на години на битки за власт. и присъди, учредени на хипотетични актове на скрито съглашение сред мафиоти и локални политици, държавни чиновници, предприемачи и членове на секрети ложи, с цел да покажат какъв брой надълбоко е затвърден синдикатът в Калабрия.

Залята от доходи от трафик на кокаин, ндрангетата е погълнала хотели, заведения за хранене, аптеки, автокъщи и други бизнеси в цяла Италия, изключително в Рим и богатия север на страната, разкриха престъпни следствия.

Покупката се популяризира в цяла Европа, защото синдикатът се е опитвал да изпере противозаконни доходи, само че също по този начин и да направи „ чисти “ пари, като ръководи легален бизнес, в това число в секторите на туризма и хотелиерството, настояват проверяващите.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР