Италиански свещеник, който даде респиратор на непознат по-млад пациент с

...
Италиански свещеник, който даде респиратор на непознат по-млад пациент с
Коментари Харесай

Италиански свещенник загина, отстъпвайки респиратор на по-млад пациент

Италиански духовник, който даде респиратор на чужд по-млад пациент с ковид е умрял от заболяването . Отец Джузепе Берардели, 72-годишен, умря в болница в Ловере, Бергамо - един от най-тежко засегнатите градове в Италия, оповестява БиБиСи.

Най-малко 50 свещеници са починали от ковид в Италия. Най-тежко засегнатата страна в света с 6 077 смъртни случая до момента, Италия е в продължителна обсада, защото се пробва да спре разпространяването от най-засегнатия северен район на Ломбардия.

Джузепе Берардели, основният духовник в град Касниго е умрял в болничното заведение в Ловере. Според болничното заведение, той е отказал да употребява респиратор, който неговите енориаши са закупили за него - вместо това е избрал да го даде на по-млад пациент .

Във вторник папа Франциск поведе молитва за умрелите лекари и свещеници , " благодаря на Бога за техния храбър образец в работа на болните ".

Fr. Giuseppe Berardelli, a 72-year-old priest who gave a respirator (that his parishioners had purchased for him), to a younger patient (whom he did not know), has died from #coronavirus.

"Greater love has no person... " (Jn 15:13) https://t.co/qXQ6knoE6n via @Araberara pic.twitter.com/uKxRNghire
— James Martin, SJ (@JamesMartinSJ) March 24, 2020  Най-малко 23 лекари в Италия са умряли от ковид
Най-малко 23 лекари в Италия са умряли от ковид

4824 здравни служащи са инфектирани с коронавируса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР