Италиански съд произнесе присъди срещу стотици предполагаеми мафиоти. Това е

...
Италиански съд произнесе присъди срещу стотици предполагаеми мафиоти. Това е
Коментари Харесай

Италиански съд произнесе присъди срещу стотици предполагаеми мафиоти

Италиански съд произнесе присъди против стотици хипотетични мафиоти. Това е кулминационната точка на историческия, съвсем тригодишен развой против фамозната мафия " Ндрангета " в Калабрия.
Прокурорите желаеха неоправдателни присъди против 322 обвинени членове на мафията и техните корпоративни сътрудници, което може да се окаже най-значителният удар до момента против един от най-мощните синдикати на проведената престъпност в света.
„ Ндрангета “ надвиши корените си в бедния южноиталиански район Калабрия и упражнява съвсем цялостен монопол върху европейската търговия с кокаин, като участва допълнително от 40 страни по света.
С произнасянето на присъдата ще приключи най-големият мафиотски развой в Италия от десетилетия насам - " максипроцес ", в който пред съда се изправят голям брой подсъдими, упрекнати в присъединяване в една и съща мафиотска незаконна интрига.
От началото на процеса през януари 2021 година съдът във Вибо Валентия, в Калабрия, е изслушал хиляди часове свидетелски показания, в това число от повече от 50 някогашни мафиоти, трансформирали се в държавни очевидци. Те, както и други лица, в детайли разказват безчет образци за бруталността на " Ндрангета " и задушаващата ѝ власт над локалното население.
Обвиняемите са членове или филиали на висшия " клан " на " Ндрангета " във Вибо Валентия - един от многото стопански изостанали селски региони в района, където мафията от десетилетия задушава локалната стопанска система, прониква в публичните институции и тероризира популацията. Неоспоримият необут на територията, 69-годишният Луиджи " Върховният " Манкузо, беше изваден от листата на обвинените предходната година, с цел да бъде съден настрана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР