Италиански изтребители Юрофайтър се присъединяват към българските изтребители МиГ-29 от

...
Италиански изтребители Юрофайтър се присъединяват към българските изтребители МиГ-29 от
Коментари Харесай

Италиански "Юрофайтър" ще охраняват небето ни до октомври

Италиански изтребители " Юрофайтър " се причисляват към българските изтребители МиГ-29 от през днешния ден за взаимна защита на небето над България, оповестиха от НАТО.

Част от засилените ограничения за защита на въздушното пространство на западния боен алианс, задачата ще продължи до октомври, допълват от алианса.

Освен обезпечаването на сигурността на небето на България, взаимните патрули ще подобрят способността на българските и италианските водачи да работят дружно. Мисията е също по този начин проява на солидарността сред съдружниците.

Съюзнически самолети постоянно патрулират дружно въздушното пространство на НАТО. През лятото на 2016 година, да вземем за пример, американски изтребители Ф-15 се причислиха към българските военновъздушни сили за сходна задача.

Бойните самолети МиГ-29 на България са част от интегрираната система на НАТО за противоракетна и противовъздушна защита от 2004 година, когато България се причисли към НАТО. Системата пази въздушното пространство на съюзническите страни и тези, които го употребяват, допълват от НАТО.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР