Италианската столица Рим ще приеме финалите на европейското първенство за

...
Италианската столица Рим ще приеме финалите на европейското първенство за
Коментари Харесай

Рим приема финалите на Евроволей 2023 за мъже

Италианската столица Рим ще одобри финалите на европейското състезание за мъже през септември. Във Вечният град ще се изиграят полуфиналите и мачовете за медали на шампионата на Стария континент, в интервала 14-16 септември. Надпреварата ще се организира в четири страни - Италия, България, Северна Македония и Израел.

Домакин на дуелите от финалната фаза трябваше да бъде различен италиански град - Болоня, само че вместо това ще одобри откриващия мач сред " скуадра адзура " и Белгия на 28 август - в емблематичната " Унипол Арена " (с потенциал 11 000 зрители).

Срещите от финалната четворка ще се проведат в " Паладзо дело Спорт " в Рим – мястото, където Италия победи през 2005 година след победа над Русия с 3:2 гейма.

Освен на финалния стадий на Евроволей, Рим ще е хазаин на галата за 50-ата годишнина на CEV – дружно с доста други начинания, планувани през 2023 година за отбелязване на златния празник на организацията.

Българският народен тим е в група В на шампионата дружно с тимовете на Финландия, Словения, Украйна, Хърватия и Испания. Срещите ще се проведат във Варна от 29 август до 5 септември, в Двореца на културата и спорта.

Първите четири не престават напред във втората фаза на конкуренцията. Варна ще одобри и срещи от 1/8- и 1/4-финалната фаза на Евроволей.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР