Италианската писта Мизано се включва за първи път в календара

...
Италианската писта Мизано се включва за първи път в календара
Коментари Харесай

MISANO E-PRIX – ИЗЦЯЛО НОВО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА DS AUTOMOBILES И ШАМПИОНАТА ФОРМУЛА E

Италианската писта Мизано се включва за първи път в календара на шампионата Формула Е като хазаин на E-Prix конкуренциите в спортния уикенд от 13 до 14 април. Очакват ни две забавни надпревари, обещаващи доста оспорвано съревнование за успеха.
Двете надпревари на трасето в Мизано ще бъдат шести и седми кръг от десетия сезон на Световния шампионат ABB FIA Formula E
Отборът на DS Automobiles и PENSKE AUTOSPORT ще се стреми към спечелването на повече точки и завръщене измежду водачите въс краткотрайното класиране на шампионата

След отминалия кръг от шампионата в Токио, през този уикенд стартира европейският стадий от календара на Световния шампионат ABB FIA Formula E, чиито хазаин за първи път ще бъде Мизано. Италианската писта, чието публично наименование е Misano World Circuit Marco Simoncelli е непрекъснато оборудване със затворено трасе, чиято обиколка за надпреварите на Формула Е е съкратена на 3,381 километра. Профилът на пистата е бърз, с няколко дълги завоя и ще изправи 11-те тима на стартовата решетка пред нови провокации във връзка с оптимално ефикасното потребление и ръководство на силата.

Зад кормилото на извънредно конкурентоспособния болид DS E-TENSE FE23 ще бъдат единственият в досегашната история на Формула Е повторен международен първенец Жан-Ерик Верн и носителят на купата през 2022 година Стофъл Вандоорн. Двамата ще разполагат с всички предпоставки и имат отлични шансове да донесат повече точки за тима на DS PENSKE.

Стартът на първото съревнование в Мизано ще бъде даден в 15:00 часа централноевропейско време в събота, 13 април, а второто съревнование ще стартира в неделя по същото време.

Еудженио Францети, шеф на DS Performance:

" В първото европейско съревнование от десетия сезон, всички тимове ще би трябвало да се срещнат и да свикнат с особеностите на една напълно нова за нашия шампионат писта. Мизано е постояннo спортно трасе с всички преимущества, които това носи във връзка с сцеплението и качеството на асфалта. Имаме писта с идеално гладка повърхнина и бърз темперамент, само че това ще ни изправи пред друго огромно предизвикателство – оптимално ефикасното ръководство на силата. Според мен ключът за реализиране на положителни резултати на новото трасе ще бъде в подбора на вярната тактика и способността за оптимално оползотворяване на силата. Ние сме добре готови за тази конкуренция и разполагаме с доста бързия DS E-TENSE FE23 и двама страхотни първенци, които ще застанат на старта. Целта ни е да се оправим по-добре, в сравнение с последното съревнование в Токио, и най-много да се върнем измежду водачите в класирането. "

Основни данни и достижения от момента на влизането на DS Automobiles във Формула Е:

- 110 надпревари
- 4 шампионски трофеи
- 16 победи
- 48 подиума
- 23 полпозишъна

*Източник: www.dsautomobiles.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР