Италианската медия Gazzetta.it припомни връзката между Стойчо Младенов и Жозе

...
Италианската медия Gazzetta.it припомни връзката между Стойчо Младенов и Жозе
Коментари Харесай

В Италия припомниха любопитната връзка на Стойчо Младенов и Моуриньо

Италианската медия Gazzetta.it напомни връзката сред Стойчо Младенов и Жозе Моуриньо. Двамата се изправят един против различен като треньори на и в дуел от Лига на конференциите, само че кариерите им се пресичат преди повече от 30 години.
Между 1989 и 1991 година Младенов е нападател на Витория Сетубал. Той оставя страхотни усещания в тима, като в 63 мача вкарва 22 гола, макар че по това време към този момент е над 30-годишна възраст. По това време Моуриньо е треньор в младежките обединения на Витория, като клубът е от неговия роден град.
Работата във Витория е първа в кариерата на Моуриньо, а напълно скоро и Младенов започва в треньорската специалност в Португалия. Стойчо е играещ треньор в Ещорил и Олянензе, преди да окачи бутонките през 1994 година
Изданието напомня и че римляните са се изправяли 7 пъти срщеу ЦСКА, като имат 5 победи против 1 за " армейците ". Самият Моуриньо обаче няма неточност против български тимове и има 6 победи в 6 противодействия. Като футболисти Стойчо Младенов игра против Рома през сезон 1983/84 във втория кръг на КЕШ. Тогава италианците завоюваха 2 пъти с по 1:0 и стигнаха финала.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР