Италианската компания за сладкарски изделия Фереро (Ferrero) изтегли някои от

...
Италианската компания за сладкарски изделия Фереро (Ferrero) изтегли някои от
Коментари Харесай

Все повече държави изтеглят от пазара шоколадови продукти на Киндер

Италианската компания за сладкарски произведения " Фереро " (Ferrero) изтегли някои от шоколадовите си артикули " Киндер " (Kinder) и от американския пазар заради евентуална връзка със случаите на заразяване със салмонела, заяви.

Шоколадовият подбор " Киндер Хепи Моментс " (Kinder Happy Moments) и кошницата с шоколадови лакомства " Киндер Микс " (Kinder Mix) се изтеглят, тъй като са създадени в оборудване, където е намерено огнище на салмонела, заяви през вчерашния ден " Фереро Норд Америка " (Ferrero North America), част от световната сладкарска компания " Фереро Груп " (Ferrero Group).

След изтегляния на шоколадови артикули по целия свят, оповестени по-рано през седмицата, компанията ползва същата мярка и в Съединените щати, като предизвести, че засегнатият шоколад е създаден в Белгия и изземването от комерсиалната мрежа може да бъде разширено до още страни.

" Въпреки че към днешна дата няма информация за случаи на болни от салмонела в Съединени американски щати, " Фереро " непринудено изтегля продуктите, създадени в същото европейско дружество ", се споделя в изказване на компанията.

В Канада, с изключение на шоколадовите яйца, доста други артикули на " Киндер " са изтеглени от пазара поради подозрения за болест със салмонела, написа.

Health Canada разгласи в понеделник, че повече все артикули се изтеглят от рафтовете. Над 20 продукта към този момент са в листата за евакуиране, в това число мини яйца Kinder Великден и адвент календари. Продуктите се продават в цяла Канада, съгласно националната здравна организация. Производителят на бонбони Ferrero Canada Ltd. издаде първото евакуиране предходната седмица, само че от този момент то е разширено.

„ Няма обявени случаи на заболяване, свързани с потреблението на тези артикули в Канада “, споделят от Health Canada.

Health Canada предизвестява всеки, който счита, че се е разболял от консумация на изтеглен артикул, да се обади на персоналния доктор, също и в случай че са закупени изтеглените артикули, да се изхвърлят или се върнат на мястото, от където са закупени.

Някои от краткосрочните признаци на салмонела включват тресчица, главоболие, повръщане, гадене, коремни конвулсии и диария. Салмонелата може също да аргументи дълготрайни проблеми при дребни деца, бременни, възрастни хора и тези с отслабена имунна система.

Индонезия също се причисли към изтеглянето на артикули на " Киндер " след опасения по отношение на допустимо заразяване със салмонела.

Индонезийската организация за надзор на храните и медикаментите възнамерява да организира случайно взимане на проби и тестване във всички райони с регистрирани артикули Kinder.

1. Indonesia has temporarily suspended the sale of all Kinder products, following concerns about possible salmonella contamination.

The Indonesian Food and Drug Control Agency plans to conduct random sampling and testing in all regions with registered Kinder products.

63 души в Обединеното кралство, най-вече дребни деца, са били инфектирани със салмонела при огнището, обвързвано с лакомствата, заяви Агенцията за здравна сигурност на страната, представена от.

Списъкът с изтеглените артикули в Англия към този момент включва Kinder Mini яйца (75 g) и Kinder Egg Hunt Kits (150 g), с дати на валидност до 20 април 2022 година до 21 август 2022 година в това число. Изтеглени са и Kinder Schokobons (200гр) със същата период на валидност.

Първото евакуиране по-рано тази седмица включваше партиди Kinder Surprise самостоятелни яйца от 20 g и тези, които се оферират в опаковки от три с дата за валидност сред 11 юли 2022 година и 7 октомври 2022 година

Агенцията за здравна сигурност съобщи, че всички наранени яйца са създадени в същата фабрика в Белгия, която затвори преди дни.

Изтеглянето идва седмици преди Великден, когато Ferrero евентуално щеше да се надява на растеж на продажбите.

Ferrero, която има марката Kinder, сподели в изказване: „ Компанията продължава да си сътрудничи с Агенцията за стандарти на храните на Обединеното кралство, Органа по сигурност на храните на Ирландия и Food Standards Scotland по отношение на редица докладвани случаи на салмонела. Въпреки че нито един артикул на Kinder, пуснат на пазара, не е дал позитивен тест за салмонела, ние одобряваме това извънредно съществено “.

От компанията прибавят, че никакви други артикули на Ferrero и Kinder, с изключение на изброените, не са наранени от това евакуиране.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР