Италианската компания Pininfarina, традиционно специализирана в производството на суперавтомобили, съвместно

...
Италианската компания Pininfarina, традиционно специализирана в производството на суперавтомобили, съвместно
Коментари Харесай

Pininfarina е разработи безпилотен електрически микробус, наречен Holon

Италианската компания Pininfarina, обичайно профилирана в производството на суперавтомобили, взаимно с австрийския транспортьор Benteler създаде Holon - електрически микробус без екипаж. Планира се транспортното средство да влезе в серийно произвеждане през 2025 година.

Системата за автопилот на Holon е основана на платформата Mobileye Drive: има набор от бордови камери, радар и лидар - дружно те обезпечават на автомобила автопилот от равнище 4. Това значи, че микробусът може да се движи самичък по публичните пътища, само че в някои случаи е нужен водач.
-->
МПС-то предлага до 15 места за пасажери, като седалките са леко изместени една от друга, с цел да се обезпечи цялост на персоналния живот. Пътниците се качват и слизат през автоматизирани двойни порти, които се задействат от фотоклетки, а за ползвателите на инвалидни колички е обезпечена преносима рампа. В купето има и ограничители за инвалидни колички, които придържат количките на място, когато автомобилът е в придвижване. Дизайнерът е взел поради потребностите на хората с повредено зрение: има екрани на Брайлова писменост, а спирките се афишират посредством високоговорител.

Максималната скорост на Holon е 60 км/ч, а заредената батерия стига за 290 км пробег. Софтуерната платформа на автомобила ще се актуализира постоянно, като притежателят на автопарка няма да има потребност краткотрайно да извежда автомобила от употреба, с цел да направи това. Серийното произвеждане на микробуса ще стартира през 2025 година - той може да се употребява за персонален превоз, совалки и даже за транспорт на товари на къси дистанции. Широкото потребление ще бъде предшествано от пилотни планове в Германия и Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР