Италианската компания Еni в лицето на дъщерната си компания в

...
Италианската компания Еni в лицето на дъщерната си компания в
Коментари Харесай

Италианската Eni е открила голямо находище на газ и кондензат в Нигерия


Италианската компания Еni в лицето на дъщерната си компания в Нигерия NAOC е разкрила огромно находище на газ и кондензат в дълбокия сектор на находището Obiafu-Obrikom в делтата на река Нигер, се споделя в известие на Eni.

„ Запасите в находището са към един трилион кубични фута газ и 60 милиона барела обвързван кондензат в дълбоките находища. Находището има спомагателен капацитет, който ще бъде оценен по-нататък “, се споделя в известието. Според оценката на компанията посредством кладенеца Obiafu-41 могат да се извлекат над 100 млн. куб фута газ дневно и 3 хиляди барела дневно обвързван кондензат. Компанията отбелязва, че кладенецът ще бъде въведен неотложно в употреба за увеличение на добива на газ от NAOC.

Италианската нефтогазова компания Eni работи в 83 страни по света и е измежду водачите по изследване, рандеман и разработка на петролни и газови залежи. През предходната 2018 година добивът на въглеводороди от страна на Eni в Нигерия е бил от порядъка на 100 хиляди барела нефтен еквивалент дневно. Компанията работи в страната от 1962 година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР