Италианската кинозвезда от 70-те г. на 20 в. Орнела Мути

...
Италианската кинозвезда от 70-те г. на 20 в. Орнела Мути
Коментари Харесай

Орнела Мути учи руски, за да вземе гражданство

Италианската кинозвезда от 70-те година на 20 в. Орнела Мути учи съветски език и би желала да вземе съветско поданство, заяви ТАСС.

Актрисата съобщила за желанията си на съветски публицисти през вчерашния ден в Москва до момента в който разглеждала галерия на художника Никас Сафонов, създател на нейни портрети.

Мути сподели, че има позволение за непрекъснато престояване в Русия, само че не е подготвила нужните документи за поданство. Имала и уверенията на управляващите, че в случай че кандидатства, ще получи паспорт.

По думите на актрисата неин дядо е бил доктор в съветския царски двор, а майка й - пианистка. ТАСС напомня, че бащата на актрисата е неаполитанец, а майката - естонка. Преди време тя беше санкционирана от управляващите в Италия поради безучастие в театър под претекст, че е болна. След това било открито, че по същото време актрисата е била в Санкт Петербург на тържествена вечеря и е била снимана на една маса с президента Путин.

Орнела Мути е работила в киното с режисьорите Дамяно Дамяни, Дино Ризи, Франческо Роси, Марио Моничели. Наскоро беше и в България за фестивал на италианското кино.

Властите в Русия предизвикват западни кинозвезди да взимат съветско поданство. Сред тях са Стивън Сегал и Жерар Депардийо. Това лято съветски медии писаха, че и Ерик Робъртс имал сходно предпочитание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР