Италианската актриса Орнела Мути каза във вторник в интервю за

...
Италианската актриса Орнела Мути каза във вторник в интервю за
Коментари Харесай

Орнела Мути иска руско гражданство

Италианската актриса Орнела Мути сподели във вторник в изявление за ТАСС, че би желала да стане гражданка на Русия и счита съветската просвета за част от личната си.

„ Бих желала да получа поданство, тъй като това е част от културата на майка ми. Тя умря тази година и това би било подарък за нея ", сподели актрисата. Тя към този момент събира нужните документи, само че е зависима от сложността на италианската администрация. 

Мути учи съветски отдавна, само че към момента не приказва свободно. „ Уча езика в приложението Babbel. Бавно научих кирилицата и вече разбирам малко, само че граматиката ви е сложна. Имам потребност от процедура, би било хубаво да прекарам няколко месеца в Русия “, пожела си актрисата.

Тя споделя, че баба й е родена в Санкт Петербург, а по-късно дружно със съпруга си отпътуват за Естония. Именно там по руско време се е родила майката на Франческа Романа Ривели — това е същинското име на актрисата, която пък е родена в Рим. 

„ Майка ми не знаеше доста добре съветски, само че когато бях дребна си спомням по какъв начин ми пееше съветски песни. Когато тя ми разказваше спомените си, те изглеждаха толкоз вълшебни, тъй като Русия е вълшебна “, споделя италианската актриса.  

Мути счита, че италианците и руснаците са много близки. „ Обичам Русия и боготворя съветския народ, а руснаците ми отвръщат, усещам любовта им. Това ми носи море от страсти и ме изпълва с наслада, тъй като за всеки артист любовта на публиката е най-голямата премия. Тя ми дава вдъхновение, желание  да ходя напред, да опитвам, мощ в никакъв случай да не се отхвърлям. Трогателно е, че макар и в Русия да не са показвани доста мои филми, публиката ми остава вярна, резервира интереса си “, сподели актрисата.

Тази година Мути за първи път ще бъде водеща на откриването на фестивал на италианската поп ария в Сан Ремо, който се открива през днешния ден и се излъчва онлайн.  

Орнела Мути стартира кариерата си съвсем млада — през 1970 година на 14-годишна възраст участва във кино лентата на Дамяно Дамяни  " Най-красивата брачна половинка ". Има около 100 роли в киното и телевизията, работи с режисьори като Дино Ризи, Франческо Роси, Марио Моничели, снима се и в редица европейски продукции. Сред най-популярните ѝ филми са „ Укротяването на опърничавата " (1980) и " Лудо влюбен " (1981), в които си партнира с Адриано Челентано.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР